Prima paginăEditorial

Un spital deosebit, cu medici deosebiţi!

Un spital deosebit, cu medici deosebiţi!

Dimensiune text

 

Nu-ţi dai seama de importanța, calităţile şi necesitatea unui medic, decât atunci când eşti la ananghie, cu dureri şi boli, de care vrei să scapi. Oare există un preţ cu care putem răsplăti ceea ce face un medic pentru noi?

Sociologia profesională indică faptul că profesia de medic trebuie să corespundă unui nivel înalt de etică, forma cea mai cunoscută fiind „jurământul lui Hippocrate”. Medicul fiind suprasolicitat, îşi periclitează propria-i viaţă – nu mai spunem,  în cazul unor epidemii periculoase! Medicul trebuie să găsească limba comună cu pacientul. El trebuie să fie răbdător şi bun psiholog! Sunt o învăţătoare din Roman şi, cât am stat în spital, am urmărit aceste lucruri, gândindu-mă cât trebuie să fi studiat un medic şi ce curaj să aibă, să ştie şi să poată pune la loc – acolo unde trebuie – oase, nervi, muşchi, organe etc.

În cazul meu, medicul Antoniu Andrei din Spitalul de Urgenţă din Moineşti, unde am fost internată şi unde este director  domnul doctor Adrian  Cotîrleț, care a dotat minunat acest spital, utilizând corect şi just resursele existente, realizând şi o bună organizare a spitalului. Doctorul Antoniu este un medic competent, care se bucură de încredere; este suprasolicitat şi îşi face cu multă pasiune, de dimineaţă până seara, această meserie pe care şi-a ales-o, hotărât să rămână în ţară şi să continue ceea ce şi-a propus, să fie foarte atent la detalii, demostrând că îi pasă de pacienţi; cinstit şi politicos,  se gândeşte tot timpul ce are de făcut ca să uşureze durerile şi starea  rea a bolnavilor săi. Cred că pentru el – meseria este o artă, arta de a realiza cât mai bine şi mai estetic aceste operaţii. Mănâncă din mers şi cred că niciodată nu se odihneşte cât  trebuie. Ce bine ar fi să avem cât mai mulţi medici de acest gen! M-am gândit adesea că nici o meserie n-o egalează pe aceasta, deşi fiecare are frumuseţea şi riscurile ei.

I-am cunoscut şi pe medicii Ciubotaru Monel, Damian Dan, buni profesionişti, oneşti, respectuoşi cu dorinţa de a însănătoşi cât mai grabnic şi mai bine pe bolnavi, și pe „albinuţele” asistente: Apostol Ana-Maria, Diaconu Ramona, Silișteanu Dania etc., care-şi îndeplinesc sarcinile cu căldură şi empatie, iar Tuluc, Clipă şi altele se ocupă cu grijă de ordinea şi curăţenia saloanelor!

Acesta este un mod de a le mulţumi  pentru tratamentul aplicat şi de a le transmite faptul că medicii omenoşi, corecţi şi  responsabili sunt apreciaţi şi respectaţi !

La fel şi cei care îi ajută şi lucrează lângă ei.

Învăţător: Munteanu Elena

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Impresionant articol!!! Relatează în termeni obiectivi activitatea medicilor ortopezi din acest spital.

  • „Mănâncă din mers şi cred că niciodată nu se odihneşte cât trebuie. Ce bine ar fi să avem cât mai mulţi medici de acest gen!” – spune un cadru didactic, cu program de 4 ore pe zi si 2 luni de concediu. Sa manance si ei din mers.

  • Jorj 4 ani

    Inca o data am dat de acest articol si cu mare placere si neasemuita satisfactie citesc aceste randuri deosebit scrise. Hatz, hatz, hatz

  • Jorj 3 ani

    Anii trec, iar Trotusul curge, susurand duios in preajma colinelor pline ochi de sonde duduind, inca de la orele 6.45. La poalele lor, ale sondelor adica, se ardica mandru Spitalul Municipal de Urgentza Moinesti in legatura cu care ma leaga niscai amintiri. Iar cand recitesc aceste randuri, am in fata ochilor personajele despre care iscusita autoare a facut frumoasa scriitura.