Programare online pentru eliberarea actelor de identitate

HomeActualitateRoman

Programare online pentru eliberarea actelor de identitate

 

buletine 03După Timişoara şi Iaşi, Romanul este al treilea oraş din ţară care a putut să implementeze sistemul informatic prin care cetăţenii pot să se programeze online pentru eliberarea actelor de identitate de la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanei. Toate acestea vin în contextul în care, mai ales pe perioada verii, numărul solicitanţilor este foarte mare, iar soluţiile de până acum – inclusiv bonurile de ordine – nu erau eficiente.

Datele rezervării online

Cei interesaţi de acest sistem fie accesează pagina Primăriei Roman – www.primariaroman.ro, fie intră pe http://primariaroman.agentiawebmagnat.ro/programare-carte-identitate.html.

„Este vorba despre o aplicaţie de programare online. Accesul se face de pe site-ul Primăriei Roman, de pe pagina principală. Ni se dă posibilitatea să alegem ziua şi ora. Trebuie completate câteva câmpuri obligatorii: numele şi prenumele, CNP-ul, o adresă de e-mail validă pentru primirea răspunsului, apoi motivul pentru care dorim eliberarea actului – la împlinirea vârstei de 14 ani, la expirare, la pierdere, furt, distrugere etc. Apoi, după acceptarea termenilor site-ului, va apărea o nouă fereastră, cu numărul de ordine, care se poate printa. După ce s-a finalizat programarea, se accesează contul de e-mail cu adresa introdusă anterior. Aplicaţia trimite automat un e-mail care precizează datele rezervării online: ghişeul, numărul de ordine, ziua, ora şi documentele necesare la prezentare – formularele fiind ataşate acestui e-mail. În fiecare dimineaţă, aplicaţia generează un tabel cu programările din ziua respectivă, iar noi avem acest tabel cu programările”, a explicat informaticianul de la Direcţia de Evidenţă a Persoanei.

Prezentările nu se suprapun cu programările

Programul permite vizualizarea intervalelor orare care sunt disponibile, prin afişarea culorii roşii – dacă este ocupat, sau verde – liber. Foarte important este faptul că acest ghişeu nu are nimic în comun cu stilul clasic de adresare către Direcţia de Evidenţă a Persoanei. Cei care vin, fără programare, se adresează aceluiaşi birou ca şi până acum. Cei care se programează află din emailul trimis automat de program cărui ghişeu se adresează, astfel încât nu vor exista suprapuneri. Practic, un alt ghişeu va opera cererile făcute fizic, iar programările online vor fi operate de un ghişeu separat.

„Romanul a devenit, încă o dată, un punct de interes pentru toate celelalte servicii locale, pentru că trebuie să spunem că sunteţi printre puţinele astfel de servicii din ţară care beneficiază de un asemenea sistem de programare online, deci sunteţi de urmat şi pentru ceilalţi din judeţ. Încă o dată felicitări şi vreau să remarc că, în puţini ani, s-au făcut paşi repezi şi mulţi pentru deservirea cetăţeanului la un standard cât mai ridicat”, au spus reprezentanţii serviciului.

„Vreau să mulţumesc pentru sprijin domnului Ignatovici, doamnei Bejenaru şi domnului Gherasim, oameni care au fost mereu aproape de noi. Am început cu un sistem mecanic care genera bonuri de hârtie, care ne-a ajutat la acel moment, şi am ajuns la implementarea sistemului informatic. Preţul softului este 4.800 de lei plus TVA, iar mentenanţa va costa 200 de lei pe lună. Cred, însă, că aceste costuri sunt infime faţă de beneficiile pe care la va aduce acest sistem către romaşcani, dar şi către cei din comunele din zonă. Mai mult, iată că se pot face programări şi de către cei din alte zone din ţară sau din străinătate”, a precizat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanei funcţionează pe un sistem de transfer de date şi de comunicaţii al Sistemului de Transmisiuni Speciale, ceea ce asigură un transfer de date securizat. „Aşa cum au spus şi colaboratorii noştri de la judeţ, putem spun că avem un sistem bine pus la punct, un sistem securizat, un sistem operaţional, informatizat, care asigură un acces rapid şi comod pentru romaşcani şi pentru cei din jurul municipiului Roman care depind de acest serviciu pentru eliberarea actelor de identitate. Sperăm ca, de la etapă la etapă, să creştem şi aceste lucruri să ducă într-o deservire cât mai bună, cât mai profesionistă, a populaţiei”, a mai declarat primarul Romanului.

 

buletine 01

evidenta populatiei site (2)

buletine 02

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2