Spitalul Roman are farmacie nouă

HomeActualitateRoman

Spitalul Roman are farmacie nouă

 

farmacia spitalului 03Marţi, 12 aprilie, conducerile Spitalului Municipal de Urgenţă Roman şi a Primăriei Roman au inaugurat noua farmacie a unităţii sanitare. Este vorba despre farmacia cu circuit închis din care se face aprovizionarea cu medicamente pentru pacienţii din toate secţiile, la care are acces personalul medical.

Farmacia este amplasată la parterul Spitalului, vizavi de secţia de Recuperare. La evenimentul de tăiere de panglică au participat conducerile Spitalului şi ale Primăriei – primarul Laurenţiu Leoreanu şi viceprimarul Lucian Micu.

„Investiţia este undeva în jur de 150.000 de lei. La sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai vor urma noi inaugurări în Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Mă bucur că avem o echipă managerială bună, competentă şi inimoasă, care lucrează foarte bine împreună şi împreună cu colegii din spital. Farmacia este bine dotată, bine structurată şi, mai ales, foarte important, are fluxurile tehnologice stabilite conform legii”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Conducerea Spitalului a mulţumit pentru sprijinul acordat reabilitării şi modernizării spaţiului în care funcţionează farmacia. „Era absolut necesară mutarea farmaciei tocmai pentru a fi respectate circuitele. Farmacia este organizată respectând toate normele de bună practică farmaceutică, precum şi cu respectarea legislaţiei în vigoare, privind organizarea şi funcţionarea unei farmacii. Orice farmacie trebuie să aibă două intrări separate, una pe unde se face aprovizionarea de la furnizorii medicamentelor şi o alta unde cadrele sanitare vin cu condicile. În plus, am început să nu mai scriem medicamentele pe condici, ci online şi merge destul de bine. Avem sistem de monitorizare a temperaturii şi umidităţii tocmai pentru a fi păstrate medicamentele corect, plus supraveghere şi monitorizare video şi sistem pentru detecţie incendii”, a declarat doctor Maria Andrici, managerul unităţii medicale.

De pe 18 aprilie, la farmacia spitalului vor lucra în plus trei asistente care au trecut cu bine concursul de angajare.

„Avem un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, în fiecare an, pe o anumită listă de medicamente – care cuprinde în jur de 400 şi ceva de produse pe care noi trebuie să le avem tot timpul în spital. Mai există şi anumite medicamente speciale, care se aduc pe bază de referat în farmacie. Pentru cazuri deosebite, se aduc medicamentele necesare în decurs de 24 de ore”, a precizat farmacistul Spitalului.

În 2015, 13,5% din cheltuielile avute la spital au reprezentat cheltuielile cu medicamente. Lunar, circa 250.000 de lei se cheltuiesc lunar cu medicamentele obligatorii prin contractul cu Casa de Sănătate, dar, cu tot cu solicitările suplimentare, suma ajunge la aproape 300.000 de lei.

 

farmacia spitalului 02

farmacia spitalului 01

farmacia spitalului 04

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0