HomePe scurt

Hoți de fier vechi prinși la timp

Polițiștii din Sagna au prins patru tineri care transportau fier vechi furat. După ce au început cercetările, polițiștii au aflat că paguba era mult mai mare.

 

 

Vigilența polițiștilor a fost de mare ajutor pentru un bărbat din Sagna, care risca să rămână cu o pagubă de 11.000 lei. Vineri, în jurul orelor 13.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Sagna i-au prins în flagrant pe G. I., de 17 ani, Eduard G., de 18 ani, Marian B., de 19 ani, și L.S., de 16 ani, toți din comuna Sagna, în timp ce transportau cu o căruță mai multe bunuri din fier, precum și dispozitive reflectorizante încastrate în carcase din fier (n.red: elemente care se monteză în asfalt pentru a despărți sensurile de mers), a căror proveniență tinerii nu au putut-o justifica. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 8 spre 9 noiembrie, cei patru tineri s-au furișat în curtea lui Iosif G., de 39 de ani, de unde au sustras 300 dispozitive reflectorizante încastrate în carcase din fier, cântărind fiecare aproximativ 1,65 kg, precum și alte bunuri din fier, pe care intenționau să le vândă la un centru de colectare a fierului vechi. Bunurile sustrase au fost ridicate restituite părții vătămate, astfel că prejudiciul, estimat la circa 10.000 lei, a fost recuperat în totalitate.

După ce Iosif G. a numărat elementele reflectorizante, a constatat că-i mai lipsesc 400 de bucăți, dar și alte bunuri din fier. Polițiștii au mers pe fir și au aflat că aceiași tineri au furat bunurile lipsă în noaptea de 6 spre 7 noiembrie, după care le-au vândut la un centru de colectare cu suma de 613,8 lei. Bunurile sustrase au fost ridicate de la centrul de colectare și restituite persoanei vătămate, astfel că prejudiciul, estimat la circa 11.000 lei, a fost recuperat în totalitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Comentarii

WORDPRESS: 0