A început votul pentru proiectele depuse în cadrul bugetării participative

HomeEconomie

A început votul pentru proiectele depuse în cadrul bugetării participative

 

 

Începând de luni, 3 iunie, și până pe 14 iunie, romașcanii sunt invitați să voteze unul dintre cele șapte proiecte depuse pentru bugetarea participativă, în cadrul căreia municipiul Roman alocă suma de 100.000 de lei pentru implementarea proiectului sau proiectelor care au întrunit cele mai mari voturi. Descrierea proiectelor se regăsește în secțiunea Pentru Roman! – Bugetarea participativă de pe site-ul instituției, la adresa https://primariaroman.ro/pentru-roman-bugetarea-participat…/, iar tot aici se poate vota și proiectul considerat a fi cel mai potrivit pentru a primi finanțare.

Detalii despre proiectele depuse de romașcani pot fi accesate și la următoarea adresă: https://www.ziarulderoman.ro/care-sunt-cele-sapte-proiecte-depuse-de-romascani-pentru-bugetare-participativa/. Afișarea rezultatelor votului se va face pe 18 iunie 2019.

Validarea proiectelor în cadrul procesului de bugetare participativă a fost realizată de către o comisie constituită în acest sens la nivelul Municipiului Roman. Toate proiectele validate și optimizate de către comisie au fost afişate la secţiunea dedicată campaniei şi supuse votului online al cetăţenilor. Pentru a limita votul multiplu, accesul cetățenilor la platforma de vot se va realiza prin autentificare în cadrul secțiunii bugetare participativă de pe site. Vor fi implementate proiectele cu cel mai mare număr de voturi (cu respectarea prevederilor Regulamentului privind bugetarea participativă la nivelul Municipiului Roman aprobat prin HCL nr. 53 din 27.02.2019). Lista proiectelor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi, până la concurența sumei aprobate de 100.000 lei.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0