[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporești, a obținut duminică două medalii de aur la Europenele din Cehia!

Home

[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporești, a obținut duminică două medalii de aur la Europenele din Cehia!

 

În perioada 26-28 mai, în baza de canotaj de la Račice, în Cehia, s-a desfășurat ediția din acest an a Campionatelor Europene de Canotaj, la care România a participat cu cea mai numeroasă delegație din ultimii 12 ani – zece echipaje, compuse din 39 de sportivi. Între aceștia s-a numărat și Laura Oprea, în vârstă de 23 de ani, originară din Nisiporești, componentă a echipajelor de dublu rame și 8+1 rame cu cârmaci.

 

Aur la dublu rame

Vineri, 26 mai, echipajul României de dublu rame, Laura Oprea și Mădălina Bereș, a evoluat în semifinalele probei, obținând în prima serie doar locul al doilea, cu timpul de 07:36.040, la aproape zece secunde în spatele Marii Britanii, româncele fiind nevoite să dispute o cursă suplimentară de recalificare pentru a evolua în ultimul act al probei. Sâmbătă, în cursa de recalificare, Laura Oprea și Mădălina Bereș au obținut prima poziție și dreptul de a participa în finală, cu timpul de 07:13.940.

Duminică, de la ora 12.16, finala probei a reunit la start echipajele României, Danemarcei, Marii Britanii, Italiei, Franței și Spaniei. Româncele au preluat conducerea imediat după start și nu au mai fost întrecute până la final, obținând medalia de aur după ce au străbătut cei 2.000 de metri ai cursei cu timpul de 07:00.530. Pe podium s-au mai clasat echipajele Danemarcei (07:04.360) și Marii Britanii (07:06.650).

O revanșă binemeritată pentru România, după ce, la Olimpiada de la Rio de anul trecut, Danemarca și Marea Britanie au obținut bronzul, respectiv aurul la dublu rame feminin, acolo unde Laura și Mădălina nu au reușit să se califice în finală. La Europenele din 2016 din Germania, Laura și Mădălina au obținut medalia de bronz în această probă.

[VIDEO] Înregistrarea finalei de la dublu rame:

 

[VIDEO] Premierea probei de dublu rame:

 

 

Aur și la 8+1

La numai două ore și jumătate distanță de finala de la dublu rame, duminică, de la ora 14.48, Laura Oprea și Mădălina Bereș au urcat din nou în barcă, alături de Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tîlvescu, Iuliana Popa, Adelina Boguș și Daniela Druncea, în finala de la 8+1.

România a fost calificată direct în finală, alături de Belarus, Marea Britanie, Olanda și Rusia. Ca și în finala de la dublu rame, româncele au condus și de această dată din primele secunde ale cursei, câștigând aurul în stil mare, cu timpul de 06:10.350, la aproape o barcă distanță de poziția a doua, Marea Britanie (06:12.860). Bronzul probei a fost obținut de Rusia (06:16.050).

[VIDEO]: Înregistrarea cursei din finala probei de 8+1 feminin este disponibilă la acest link.

A fost o nouă medalie pentru echipajul de 8+1, după bronzul obținut la Olimpiada din 2016 de la Rio, și cea de-a patra a delegației României la Europenele din Cehia, după cele obținute de echipajele de dublu rame feminin (aur), patru rame feminin (aur) și patru rame masculin (argint).

Laura Oprea, originară din Nisiporeşti, este născută pe 19 februarie 1994 şi a început canotajul din clasa a şasea, atunci când o echipă de antrenori din Constanţa, plecată prin ţară pentru a descoperi noi talente pentru acest sport, a oprit şi Liceul din Nisiporeşti. Puteţi citi povestea Laurei Oprea în Ziarul de Roman, accesând acest link. După bronzul de la Rio, Laura a fost decorată de președintele Klaus Iohannis, iar la finalul anului trecut a fost desemnată Sportivul Anului de Federația Română de Canotaj.

 

 

Foto, video: Federația Română de Canotaj, Federația Internațională de Canotaj

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Felicitări! Laura Oprea, o consăteancă care a dus numele nostru atât de departe! Și a câta oară, în toată lumea, bravo! Cinste ei, sacrificiile din atâția ani de muncă își primesc acum răsplata, sper din toată inima să-i poarte noroc și în viață! Bravo!