Prima paginăSport

[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporeşti, decorată de preşedintele Klaus Iohannis

[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporeşti, decorată de preşedintele Klaus Iohannis

Dimensiune text

 

Marţi, 27 septembrie, preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a decorat pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Rio. Între sportivii decoraţi de preşedinte s-a numărat şi canotoarea Laura Oprea, în vârstă de 22 de ani, originară din Nisiporeşti, care a câştigat la Rio medalia de bronz alături de echipajul bărcii de 8 plus 1 rame.

Șeful statului i-a felicitat pe sportivii medaliaţi, dar şi întregul lot naţional care a participat la Jocurile de la Rio. El a subliniat că sportivii sunt modele pentru întreaga societate şi reuşesc să inspire generaţii prin pasiunea, abnegaţia şi rezultatele lor. „Alături de milioane de români, am urmărit cu emoţie performanţele voastre din acest an şi trebuie să mărturisesc că vi se cuvine mai mult decât o medalie: meritaţi recunoştinţa întregii ţări pentru efortul depus”, a spus preşedintele. Iohannis a motivat că ceremonia a fost organizată abia marţi deoarece au fost aşteptate şi rezultatele Jocurilor Paralimpice de la Rio. Decorările au fost făcute la propunerea Ministrului Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

Preşedintele a precizat că România are sportivi care, prin ceea ce fac, reușesc mai mult decât un loc pe podium. „Mai presus de toate, oferă o lecție de viață, un exemplu al tăriei de caracter. Sunt rezultate care arată că avem un potențial enorm, care așteaptă să fie exploatat”, a arătat Iohannis, care i-a felicitat și pe antrenori și pe cei din staff-ul tehnic.

În cadrul festivității de la Cotroceni, drapelul României a fost înmânat președintelui Klaus Iohannis de sportiva Simona Pop, cea care l-a purtat la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

 

original_ceremonia_de_decorare_a_sportivilor_romani_medaliati_la_jocurile_olimpice_si_paralimpice_4

original_ceremonia_de_decorare_a_sportivilor_romani_medaliati_la_jocurile_olimpice_si_paralimpice_1

original_ceremonia_de_decorare_a_sportivilor_romani_medaliati_la_jocurile_olimpice_si_paralimpice_3

original_ceremonia_de_decorare_a_sportivilor_romani_medaliati_la_jocurile_olimpice_si_paralimpice_2

ceremonia_de_decorare_a_sportivilor_romani_medaliati_la_jocurile_olimpice_si_paralimpice_7

 

Decret prezidenţial

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat marţi, 27 septembrie, decretele de decorare a sportivilor români medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru rezultatele remarcabile obţinute la Jocurile Olimpice de vară moderne – a XXXI-a ediţie, Rio 2016 (Rio de Janeiro, Brazilia), pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc şi a imaginii României în lume, Preşedintele României a conferit:
– Ordinul «Meritul Sportiv», Clasa I, doamnelor Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, sportive scrimă;
– Ordinul «Meritul Sportiv», Clasa a II-a, cu o baretă, domnilor Florin Mergea şi Horia Tecău, sportivi tenis;
– Ordinul «Meritul Sportiv», Clasa a II-a, doamnei Roxana Gabriela Cogianu, sportivă canotaj;
– Ordinul «Meritul Sportiv», Clasa a III-a, cu două barete, doamnelor Mădălina Bereş, Andreea Nicoleta Boghian, Adelina Maria Boguş, Daniela Druncea, Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Ioana Strungaru, sportive canotaj, respectiv Albert Saritov, sportiv lupte libere.

Totodată, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru rezultatul de exceptie obţinut la Jocurile Paralimpice de vară moderne – a XV-a ediţie, Rio 2016 – Jogos Paralímpicos (Rio de Janeiro, Brazilia), pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc şi a imaginii României în lume, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul «Meritul Sportiv», Clasa a III-a, cu două barete, domnului Florin-Alexandru Bologa, sportiv judo”, precizează comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

ceremonia_de_decorare_a_sportivilor_romani_medaliati_la_jocurile_olimpice_si_paralimpice_6

 

Cursa pentru medalie

Pe 13 august, echipajul de canotaj al bărcii de 8 plus 1 rame al României, din care face parte şi Laura Oprea, a obţinut locul al treilea şi bronzul olimpic în finala probei. După ce obţinuse locul în finală după recalificări, echipajul României al bărcii de 8 plus 1 rame – format din Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Iuliana Popa şi cârmaciul Daniela Druncea – nu pornea cu şanse la medalii, după favoritele principale SUA şi Marea Britanie, sau Canada.

Cursa a început greu pentru românce, care se aflau pe locul al cincilea, penultimul, după primii 500 de metri, şi pe ultimul loc la 1.500 de metri. Finalul româncelor din barca de 8 plus 1 a fost de vis, când nimeni, în afara lor, nu se mai aştepta: ele revin fantastic şi, cu cel mai bun timp pe ultimul sfert din cele şase finaliste, ajung în lupta pentru argintul olimpic, pe care îl obţine, cu doar 12 sutimi de secundă, echipajul Marii Britanii. Echipajul României al bărcii de 8 plus 1 rame a obţinut, astfel, a patra medalie a delegaţiei României la jocurile olimpice (singura a lotului de canotaj) – după aurul echipei de spadă formată Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, argintul obţinut de tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău la dublu şi bronzul obţinut de halterofilul Gabriel Sâncrăian, la categoria 85 de kilograme.

canotaj laura oprea finala olimpiada rio 6

Laura Oprea, originară din Nisiporeşti, este născută pe 19 februarie 1994 şi a început canotajul din clasa a şasea, atunci când o echipă de antrenori din Constanţa, plecată prin ţară pentru a descoperi noi talente pentru acest sport, a oprit şi Liceul din Nisiporeşti. Puteţi citi povestea Laurei Oprea în Ziarul de Roman, accesând acest link .

 

Alte imagini de la ceremonie, la acest link.

Foto, video: Administraţia Prezidenţială, Agerpres, Digi24, DolceSport

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0