Prima paginăSport

Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporeşti, medalie de bronz la Olimpiada de la Rio!

Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporeşti, medalie de bronz la Olimpiada de la Rio!

Dimensiune text

 

canotaj laura oprea finala olimpiada rio 6Sâmbătă, 13 august, echipajul de canotaj al bărcii de 8 plus 1 rame al României, din care face parte şi Laura Oprea, în vârstă de 22 de ani, originară din Nisiporeşti, a obţinut locul al treilea şi bronzul olimpic în finala probei, disputată de la ora 17.05, ora României.

După ce obţinuse locul în finală după recalificări, echipajul României al bărcii de 8 plus 1 rame – format din Mihaela Petrila, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Iuliana Popa şi cârmaciul Daniela Druncea – nu pornea cu şanse la medalii, după favoritele principale SUA şi Marea Britanie, sau Canada, care câştigase în faţa româncelor în cursa de recalificare de joi.

Cursa a început greu pentru românce, care se aflau pe locul al cincilea, penultimul, după primii 500 de metri, depăşite de Canada, Olanda, SUA şi Noua Zeelandă, dar în faţa Marii Britanii. Tot locul al cincilea şi la jumătatea cursei, la 1.000 de metri, la distanţă de peste două secunde de liderul Canada, în urma Olandei, SUA şi Noii Zeelande. Al treilea sfert al cursei, la 1.500 de metri, aduce un nou lider, SUA, urmate de Canada şi, în revenire, Marea Britanie (cel mai bun timp în sfertul al treilea), cu România pe ultimul loc.

Finalul româncelor din barca de 8 plus 1 este de vis, când nimeni, în afara lor, nu se mai aştepta. De pe ultimul loc la 1.500 de metri, româncele revin fantastic şi, cu cel mai bun timp pe ultimul sfert din cele şase finaliste, ajung în lupta pentru argintul olimpic, pe care îl obţine, cu doar 12 sutimi de secundă, echipajul Marii Britanii. Cu timpul de 6 minute, 4 secunde şi 10 sutimi, echipajul României al bărcii de 8 plus 1 rame obţine bronzul olimpic, a patra medalie a delegaţiei României la Rio (singura a lotului de canotaj) – după aurul echipei de spadă formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, argintul obţinut de tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău la dublu şi bronzul obţinut de halterofilul Gabriel Sâncrăian, la categoria 85 de kilograme.

13996291_900817566717392_251712218450387501_o

Felicitări Laura Oprea! Felicitări Mihaela Petrila, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Iuliana Popa şi Daniela Druncea!

bronz-la-8-plu-1--canotaj_43197600

Astfel, echipajul bărcii de 8 plus 1 fete revine în elita olimpică, acolo unde, începând cu Olimpiada de la Moscova din 1980 până la jocurile de la Beijing din 2008, barca de 8 plus 1 a câştigat trei medalii de aur, trei de argint şi două de bronz. La Londra, în 2012, barca de 8 plus 1 fete a României s-a clasat doar a patra, după Statele Unite ale Americii, Canada şi Olanda.

Laura Oprea, originară din Nisiporeşti, este născută pe 19 februarie 1994 şi a început canotajul din clasa a şasea, atunci când o echipă de antrenori din Constanţa, plecată prin ţară pentru a descoperi noi talente pentru acest sport, a oprit şi la Liceul din Nisiporeşti. Puteţi citi povestea Laurei Oprea în Ziarul de Roman, accesând acest link .

Capture

Capture2

Laura Oprea canotaj 3

canotaj laura oprea finala olimpiada rio 1

canotaj laura oprea finala olimpiada rio 2

canotaj laura oprea finala olimpiada rio 3

canotaj laura oprea finala olimpiada rio 4

canotaj laura oprea finala olimpiada rio 5

canotaj laura oprea finala olimpiada rio 6

 

Foto: World Rowing, Federaţia Română de Canotaj, TVR

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • și Madalina Beres este din Mogosesti-Siret ,foarte aproape de Roman !