Prima paginăEducatie

Un stejar pentru fiecare școlar

Dimensiune text

Elevii clasei a V-a D, de la Școala „Vasile Alecsandri”, au plantat luni, 15 aprilie, 100 de puieți de stejar și de frasin.

 

 

Operațiunea, desfășurată sub sloganul „Un stejar pentru fiecare școlar”, s-a desfășurat în zona satului Bașta, pe raza Ocolului Silvic Roman. Chiar dacă vremea nu a fost chiar prielnică pentru o ieșire în natură, nici stropii de ploaie și nici noroiul nu au reușit să strice bucuria copiilor.

plantare copaci 16042„Pentru marea lor majoritate, a fost o experiență unică. A fost pentru prima dată când au plantat un copac și s-au bucurat foarte mult de această ocazie”, a spus profesoara Emilia Rândunică, cea care a coordonat acțiunea.
Elevii au avut drept partener Ocolul Silvic Roman, care a pus la dispoziția elevilor puieții care au fost plantați.
„Copiii au vizitat întâi pepiniera, le-am explicat ce au de făcut și le-am răspuns la întrebări. S-au descurcat foarte bine. În zona în care au acționat ei, s-au făcut plantări acum doi ani, acum fiind programate lucrări de completare”, a spus inginerul Daniel Enache, din cadrul Ocolului Silvic Roman.

plantare copaci 16043Incursiunea de luni a copiilor de la Școala „Vasile Alecsandri” reprezintă cea de-a treia etapă din cadrul proiectului „Pădurea, izvor de viață”, pe care micii ecologi îl derulează în cadrul programului internațional „Să învățăm despre pădure”.
Până la sfârșitul anului școlar, elevii vor ajunge să țină lecții în mijlocul naturii: ore de geografie, de desen, de compunere, al căror specific se pretează la desfășurarea lecțiilor într-un cadru mai puțin convențional.
„Principalul nostru scop este acela de a-i scoate pe copii și pe profesori, deopotrivă, din sala de clasă, înlocuind-o cu natura. Ne dorim, în acest fel, ca ei să cunoască mai bine importanța și rolul naturii și al pădurii, în mod special, să cunoască diferite tipuri de arbori și importanța ecosistemului pădurii, interacțiunea om-mediu și efectele nedorite ale acesteia și, mai ales, să-i responsabilizăm pe copii în contextul dezvoltării durabile”, a spus profesoara Emilia Rândunică, coordonatorul proiectului.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Lăudabil…dar-corect ar fi să planteze cei care au tăiat pomii.
  Avem în oraş, cioate văruite…o nouă modă?!…de ce nu se scoate cioata, să se pună pom
  în loc…nu se ştie. În faţa magazinului PROFI un iresponsabil a făcut o crimă ecologică- a
  tăiat şirul de brazi frumoşi…de ce nu se pun alţii în loc? Chiar decă se va face o parcare,
  se pot pune şi pomi, la intervale…dar-nu se vrea!
  Şi în fine…noi avem grijă de ,,pomii seniori”-adevărate monumente ale naturii? De ce s-au
  tăiat salcâmii din faţa fostei şcoli de şoferi-acum grup şcolar Miron Costin?cioatele sunt cu
  trunchi total sănătos,fără scorburi, au grosime de aproape 1m. PĂCAT,CINEVA DE SUS
  NU IUBEŞTE VEGETAŢIA…Unde sunt platanii promişi?…Dar, arbuştii ornamentali?
  Acum e momentul să se planteze masiv…dar-nu cu nuiele, cu pomişori mai mărişori, care
  au tulpina de cca 3-5 cm.La 2 Măgari, e frumos cum s-au retezat castanii?-vor muri…