2.486 de elevi au fost repartizaţi la liceele din Neamț. 243 de elevi așteaptă următoarea etapă

HomeActualitate

2.486 de elevi au fost repartizaţi la liceele din Neamț. 243 de elevi așteaptă următoarea etapă

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, ora 14, pe                                                  site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. 

Au fost repartizați  2.486 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 1.428 de candidați la filiera teoretică și 1.058 de candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși la învățământul liceal, în etapele anterioare repartizării computerizate:

– 409 elevi la specializări vocaţionale;

– 15 elevi în învățământul militar;

– 14 elevi pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă;

– 3 elevi pe locurile speciale pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Trei candidați au fost admiși cu media de admitere 10.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

243 de elevi nu au fost repartizați, deoarece locurile la învățământul liceal din județul Neamț s-au completat în procent de 99,75%. Aceștia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat la admitere în etapa I şi de absolvenții clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană, publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț şi comunicată unităților de învățământ până la data de 24 iulie 2020.

Comentarii

WORDPRESS: 0