HomeEducatie

Un chimist de nota 10 s-a format la școala din Gherăeşti

Roxana Adela Enăşoaie, eleva profesoarei Cecilia Ana Tihulcă, participă constant la concursuri şi se întoarce cu rezultate foarte bune.

Roxana Adela Enăşoaie este unul dintre elevii care ne arată că munca şi pasiunea pentru studiu trebuie să meargă mână în mână. O demonstrează rezultatele foarte bune obţinute de Roxana, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială din Gherăeşti, la concursurile de chimie şi fizică. „Predau fizica şi chimia la şcoala din Gherăeşti de 26 de ani. În fiecare an, descopăr copii talentaţi cărora încerc să le arăt frumuseţea şi utilitatea celor două discipline. Atunci când noţiunile par dificil de asimilat de elevi, experimentele realizate în laboratorul şcolii, foarte bine dotat, reuşesc să ne scoată din impas. Raluca este unul dintre elevii pasionaţi de chimie. Este foarte sârguincioasă. Participă constant la concursuri şi se întoarce cu rezultate foarte bune”, a spus profesoara de chimie – fizică Cecilia Ana Tihulcă, de la Şcoala Gimnazială de la Gherăeşti.

La sfârşitul lunii mai, de exemplu, Roxana a câştigat etapa judeţeană a Concursului de fizică-chimie „Impuls Perpetuum”, destinat elevilor din clasele VI-VIII care învaţă în zona rurală. Tot în acest an, ea a obţinut menţiune la faza naţională a Concursului de chimie „Raluca Rîpan”, care a avut loc la Piatra-Neamţ. „Copii ca Roxana fac cinste şcolii şi comunităţii. Este o satisfacţie să poţi lucra cu asemenea copii. Sunt sigură că va continua să fie la înălţime şi după ce îşi ia zborul din şcoală”, a spus profesoara.

Comentarii

WORDPRESS: 0