Prima paginăEducatie

Sute de profesori se luptă pentru a fi directori

Dimensiune text

212 profesori nemțeni solicitaseră pînă joi, 8 martie, înscrierea în Corpul național al experților în managementul educațional, calitate care le dă, apoi, dreptul de a se înscrie la concursul ce va fi organizat pentru ocuparea posturilor de conducere.

 

 

Ținînd cont de faptul că în județ sînt, în acest moment, 163 de posturi de conducere în unitățile școlare și că înscrierile se pot face pînă pe 12 martie, se anunță concurență pentru funcțiile de director. În ceea ce privește candidații pentru obținerea funcțiilor de inspector școlar, pentru care de asemenea urmează a se organiza un concurs, au fost înregistrate 1.609 candidaturi la nivel național. După înscrierea on-line vor avea loc evaluarea și selecția dosarelor la nivelul Inspectoratului Școlar Județean. Vor putea participa la concursul ce va fi organizat de Ministerul Educației doar acei candidați care reușesc să obțină cel puțin 85 de puncte din 100 posibile și care dovedesc, cu documente, că au urmat cursuri de management educațional.

Evaluarea portofoliilor depuse se va face între 23 martie și 5 aprilie, de către o comisie condusă de inspectorul școlar general adjunct Liliana Georgescu, urmînd ca afișarea rezultatelor, în ordinea descrescătoare a punctajelor, să se facă pe 6 aprilie.

Profesorii nemulțumiți de punctaj pot cere reevaluarea dosarului, contestațiile urmînd a se depune în perioada 9 – 13 aprilie. Rezultatele finale se vor afla între 16 și 19 aprilie. Pe 30 aprilie va fi emis ordinul de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul național al experților în management educațional.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0