HomeEconomie

Străinii au căutat de lucru în Neamţ

Un consilier al AJOFM Neamţ a primit CV-urile a 14 cetăţeni din UE interesaţi să muncească în România. Aceştia erau specializaţi în meserii de top, cum ar fi arhitecţi, ofiţeri navali sau medici.

În timp ce românii se înghesuie să prindă un loc de muncă în străinătate, cetăţeni din ţări ale Uniunii Europene trag cu ochiul la bursele locurilor de muncă de la noi. Conform raportului de activitate al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ pentru anul 2013, consilierul EURES din cadrul agenţiei nemţene a oferit consiliere pentru 13 cetăţeni din Polonia şi unul din Italia, interesaţi să obţină un loc de muncă în România. „Consilierea a avut loc în cadrul unei burse a locurilor de muncă disponibile prin reţeaua EURES, care a avut loc în 2013, în Polonia, şi la care a participat un reprezentant al AJOFM Neamţ. Acesta a oferit informaţii şi consiliere celor interesaţi de un loc de muncă în România, iar 14 cetăţeni polonezi au depus CV-uri pentru joburi disponibile la acel moment”, a spus Dana Chirilă, purtător de cuvânt al AJOFM Neamţ. Cei interesaţi să muncească în România aveau meserii de top: arhitecţi, medici generalişti, ofiţeri navali, ingineri petrochimişti, ingineri telecomunicaţii sau ghid turistic.

Ofertă slabă la Roman

La începutul acestei săptămâni, ALOFM Roman a publicat cea mai subţire ofertă de muncă din ultimele luni. Lista locurilor vacante cuprinde 99 de posturi, aproape jumătate fiind din industria confecţiilor. Pe lângă confecţioner, prelucrător în industria textilă (30 de locuri), confecţioner asamblor din textile (cinci locuri) şi muncitori necalificaţi în acelaşi domeniu, se mai caută agenţi de intervenţie pază şi ordine, agenţi de vânzări, manichiuriste, cameriste şi călcătorese de lenjerie, analist calitate, dulgheri şi electricieni în construcţii, electricieni pentru cabluri de joasă tensiune şi montatori aparataj electric, electromecanici, fierari betonişti, mecanici auto, un inginer horticol, lăcătuşi mecanici şi un operator calculator electronic şi reţele.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • unul 8 ani ago

    incredibil frate!!!! or fi auzit medicii si meseriasii de top din UE ca-i trai pe vatrai in RSR…si noi habar n-avem frate