HomeEconomie

Statul dă un impuls celor care vor să-şi deschidă o afacere

Firma care aplică pentru banii statului trebuie să fie SRL de tip debutant sau una cu maximum 249 de angajaţi.

Statul vine în ajutorul celor cu spirit de iniţiativă care vor să-şi deschidă propria afacere sau să o dezvolte, dar nu dispun de bani. Din 22 iunie până la 1 iulie, aceştia pot aplica la Programul Start. Tot ce trebuie să facă este să trimită un plan de afaceri şi intră automat în cursa pentru cei 120.000 de lei. Tinerii antreprenori pot obţine, în cadrul Programului Start, finanţare pentru implementarea planului de afaceri, printr-o alocaţie nerambursabilă de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Aceştia trebuie să aibă o contribuţie proprie de 10% din valoarea cheltuielilor.

„Începând cu data de 22 iunie, ora 10:00, a fost activat[ aplicaţia de înscriere a planurilor de afaceri în cadrul Programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare Start 2015. Aplicaţia va fi activă până în data de 1 iulie, ora 20:00”, a comunicat Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

Firma care aplică trebuie să fie SRL de tip debutant sau una cu maximum 249 de angajaţi şi o cifră de afaceri de până la 50 de milioane de euro. De asemenea, solicitanţii nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat. În 2015, bugetul alocat este de circa 20 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că vor primi bani cel puţin 150 de tineri patroni.

Cei care vor să se înscrie în Programul Start o pot face online, pe www.aippimm.ro. În acest sens, fiecare solicitant trebuie să se înregistreze pe site cu utilizator şi parolă. Prin intermediul Programului nu se pot obţine bani pentru intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi juridice şi activităţi de jocuri de noroc şi pariuri. Pentru ca o societate să fie acceptată de principiu, în vederea verificărilor, aceasta va trebui să obţină un punctaj minim de 50 din 100 de puncte.

Comentarii

WORDPRESS: 0