Prima paginăEducatie

Sindicatele din educație își primesc cotizațiile înapoi

Dimensiune text

Începînd din luna ianuarie, pentru calculul salariilor cadrelor didactice se va folosi un program care permite reținerea cotizației pe statul de plată.

 

 

Sindicatele din educație au avut cîștig de cauză în „războiul cotizației”, pe care îl poartă de trei luni cu guvernanții. Începînd din luna ianuarie, la calculul salariilor cadrelor didactice va fi folosită o variantă nouă a programului EduSal, care permite reținerea cotizației membrilor de sindicat pe statul de plată.
Modificarea programului EduSal s-a făcut în urma hotărîrii Curții de Apel din Timișoara de a suspenda ordinul ilegal și abuziv al celor trei miniștri (Educație, Interne, Finanțe), care interzicea reținerea pe statul de plată a cotizației de sindicat și deducerea acesteia din baza de impozitare„, a spus Gabriel Ploscă, președinte al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț.

Măsura, aplicată în ultimele trei luni, a dus la înjumătățirea sumelor colectate din cotizațiile membrilor de sindicat. Reducerea substanțială a veniturilor a determinat reducerea sau chiar suspendarea unor activități susținute financiar de federațiile sindicale, care au direcționat, în principal, sumele colectate, pentru susținerea acțiunilor în instanță ce au ca scop recuperarea drepturilor prevăzute prin lege pentru cadrele didactice.

COMENTARII

WORDPRESS: 0