Prima paginăEducatie

Simpozion internațional la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

Colegiul Național „Roman-Vodă” (foto) a găzduit sîmbătă, 31 martie, Simpozionul Internațional „Evaluarea – instrument de pilotaj pedagogic”. Tema discuțiilor a vizat modalitățile moderne de evaluare a elevilor.

 

 

Manifestarea, ajunsă la cea de-a treia ediție, tinde să devină tradiție după succesul înregistrat la primele două întîlniri, care au dezbătut teme de larg interes pentru toți cei implicați în actul educațional.
Evenimentul de sîmbătă a reunit cadre didactice de prestigiu din învățămîntul universitar, profesor universitar doctor Carmen Mihaela Crețu, asistent universitar doctor Nicoleta Rogoz, doctorand Diana Chihaia, de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu, inspectorul de specialitate Meda Știrbu, reprezentanți ai Casei Corpului Didactic, cadre didactice din Neamț, Iași, Alba Iulia, București, Suceava, Tulcea și Craiova.
Au participat, de asemenea, cu lucrări, cadre didactice din Anglia, Belgia și Statele Unite. Toate prezentările din cadrul simpozionului vor fi reunite în volumul „Alternative pedagogice aplicate”.

Inițiativa organizării unei noi ediții aduce în prim plan aspecte deloc neglijabile ale învățămîntului – evaluarea graduală a competențelor dobîndite de elevi, în scopul identificării și adaptării strategiilor adecvate, stabilindu-se, astfel, planuri de intervenție personalizate, cu rol de a asigura progresul școlar al fiecărui elev. Activitatea a constituit, totodată, și o opțiune de formare a cadrelor didactice, cu accent pe dobîndirea abilităților de a crea o bancă de instrumente de evaluare, în scopul cunoașterii nivelului real de dezvoltare mentală și emoțională a elevilor„, a spus profesoara Teodora Angheluț, coordonatorul proiectului.

Echipa de proiect este formată din profesorii Otilia Cocuț, Beatrice Lăpușneanu, Maria Lozincă, Vasile Munteanu, inspector general adjunct, Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național „Roman-Vodă”, Constantin Ostafe, director adjunct al Colegiului Național „Roman-Vodă”, și inginer Cristian Tudor.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0