Prima paginăEducatie

Șezătoare la grădiniţa din Horia

Dimensiune text

Preşcolarii de la grădiniţa din cadrul Școlii Gimnaziale „Carmen Sylva”, din Horia, au organizat o activitate recreativă care a avut drept scop cunoaşterea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor zonei.

 

 

„În cadrul activităţii «A fost odată», preşcolarii de la grupa mare au organizat o manifestare culturală intitulată «Lada de zestre a bunicii»,  desfăşurată sub forma unei şezători. Activitatea recreativă a fost o modalitate de evaluare a proiectului desfăşurat”, a precizat educatoarea Carmen Mititelu.

sezatoare 01062La activitatea organizată de preşcolari au participat, în calitate de spectatori, părinţii acestora, precum şi preşcolarii de la grupa mijlocie „Fluturaşii”. „Manifestarea culturală a fost cuprinsă în programul de activităţi din cadrul proiectului educaţional regional intitulat «Tradiţia populară, emblema identităţii naţionale” pe care îl coordonez. Colega mea, Carmen Mititelu, este pasionată cu adevărat de meseria pe care, cu mult drag, o practică. Deşi este în concediu pentru îngrijirea copilului, s-a preocupat intens de pregătirea unor activităţi deosebite, printre care şi această şezătoare. Doamna educatoare a lucrat personal costumele populare ale copiilor şi a adunat un bogat material care vorbeşte despre trecutul zonei, amenajând sala în consonanţă cu activitatea desfăşurată. Multe dintre aceste exponate, care alcătuiesc colţul etnografic al şcolii, au fost lucrate de educatoarea Carmen Mititelu împreună cu mama ei”, a precizat profesoara Ionela-Laura Caraiman, coordonatoarea grădiniţei.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Ionela - Laura Caraiman 8 ani

    Doamna ed. Carmen Mititelu A FOST in concediu, dar a revenit la catedra cu forte proaspete incepand cu luna martie 2013.

  • simona 8 ani

    bravo Carmen, esti numarul unu