Service-uri și spălătorii auto, verificate de ITM Neamț

HomeEconomie

Service-uri și spălătorii auto, verificate de ITM Neamț

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a efectuat, în perioada 6-8 septembrie, verificări în cadrul unei campanii naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul întreţinerea şi repararea autovehiculelor, informează ITM Neamț.

Obiectivele campaniei au fost identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi subdeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării prevederilor legale de către angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul întreţinerea şi repararea autovehiculelor, precum și determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare şi de a le transmite în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială angajatorul îşi are sediul social.

Inspectorii de muncă au mai urmărit, în cadrul campaniei, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor din domeniul verificat în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă, dar și diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în acest domeniu, a prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă.

Au fost verificaţi 23 de angajatori. Pentru deficienţele constatate cu ocazia controalelor au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate un număr de patru avertismente contravenţionale. Deficienţele constatate în acţiunile de control au fost următoarele: nu se respectă obligaţia de a ţine evidenţa orelor lucrate de salariaţi, registrul electronic de evidenţă a salariaţilor a fost transmis cu date eronate și nu se respectă prevederile legale cu privire la contractul individual de muncă cu timp parţial, mai arată reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0