HomeEducatie

Școala „Mihai Eminescu” a sărbătorit Ziua Pământului

70 de elevi voluntari de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” au marcat miercuri, 22 aprilie, „Ziua Pâmântului”, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. „Elevii au organizat un flashmob, în scopul atragerii atenţiei că planeta Pământ este unică şi că depinde doar de noi cum o protejăm şi cum îi conservăm resursele. Voluntarii s-au pregătit pentru acest moment cu banere, baloane, umbrele, toate aceste purtând mesaje diverse şi au lansat lampioane. Sloganul elevilor pentru această zi a fost: «Pământul înseamnă acasă!»”, a explicat profesor Emilia Ciomârtan, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”.

Flashmob-ul a constat în deplasarea voluntarilor de la unitatea şcolară la Primăria Roman şi retur. La Primărie au fost aşteptaţi de Constantin Cudalb, consilierul personal al primarului. Acesta le-a transmis participanţilor mesajul edilului oraşului, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, şi i-a felicitat pe elevi pentru reuşita acţiunii.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată faţă de mediu. Începând din 1990, această zi a fost transformată într-o manifestare de amploare, din dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Comentarii

WORDPRESS: 0