HomeEducatie

Schimbări de directori în școlile din județ

32 de manageri de școli din județ au ajuns la finele mandatului.

 

 

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Neamț a luat în discuție marți, 24 aprilie, situația a 32 de directori de unități de învățămînt din județul Neamț, aflați la finele contractului de management. Conform normelor în vigoare, pînă la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere, decizia în această situație revine inspectorului școlar general, cu avizul Consiliului de Administrație.

„Din cei 32 de colegi aflați la finele mandatului, doar pentru cîțiva am propus încheierea contractului. În cele mai multe dintre cazuri, am decis prelungirea delegației pînă la sfîrșitul anului școlar, pentru colegii aflați acum în funcție de conducere. Acolo unde am propus schimbarea, am făcut-o avînd în vedere încălcări ale regulamentelor și management defectuos”, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan.

Printre cei care și-au încheiat mandatul se află, din zona Romanului, directorii de la Școala Secuieni și de la Școala Ruginoasa. Pentru unitățile școlare la care s-a hotărît schimbarea conducerii nu au fost emise încă decizii de numire cu delegație pentru înlocuitori.

Comentarii

WORDPRESS: 0