HomeEducatie

Romanvodiști premianți la olimpiada de istorie

Marina Giurgica istorieMarina Giurgică (foto) s-a calificat pentru olimpiada națională de istorie, iar alți șase elevi au obținut punctaje foarte bune.

 

 

Marina Giurgică, elevă în clasa a XII-a G (profesor Ovidiu Albert) la Colegiul Național „Roman-Vodă” va participa la faza națională a olimpiadei de istorie. Aceasta este cea de-a doua participare a Marinei la acest nivel al competiției. Ea are deja în portofoliu o mențiune obținută la concursul celor mai buni elevi la istorie, obținută în 2010, ca elevă în clasa a IX-a. „Îmi place istoria și îmi place să fac lucrurile temeinic. Fiind în clasa a XII-a, mă pregătesc pentru examenul de bacalaureat și istoria este disciplină de examen. Am considerat, inițial, participarea ca un mod de a mă evalua și de a mă pregăti mai bine pentru examen. Sper să reușesc să obțin și în acest an măcar o mențiune”, a spus Marina Giurgică.

Pe lângă o prezență la națională, romanvodiștii au obținut premii și mențiuni la faza pe județ a olimpiadei de istorie. Cu rezultate mai mari de 85 de puncte la întrecerea județeană s-au remarcat Mădălina Andreea Robu, clasa a IX-a, Paul Marcelin Mărtișcă și Sabina Alexandra Agiurgioaiei, la clasa a X-a, Claudiu Gabriel Farcaș și Ioana Filipciuc, la clasa a XI-a, și Paula Monica Mârț, la clasa a XII-a. „Participarea elevilor noștri la olimpiada națională de istorie a devenit deja o tradiție. Rezultatele bune pe care le obținem an de an sunt rodul muncii și colaborării tuturor membrilor catedrei de istorie din școală. De altfel, avem o preocupare continuă în a atrage elevii spre istorie prin activități diverse și ne bucurăm că tot mai mulți dintre romanvodiști participă cu interes la proiectele noastre. Avem în acest domeniu un colectiv care redactează o revistă de specialitate, avem un cerc de istorie, iar foarte curând vom organiza un simpozion dedicat Basarabiei. Un alt proiect ambițios pe care ni l-am propus și pe care sperăm să-l ducem cu succes la îndeplinire îl reprezintă înființarea unei filiale locale a Asociației Culturale «Astra» din Iași. Reprezentanți ai asociației și-au anunțat deja participarea la simpozionul dedicat Basarabiei”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național „Roman-Vodă”.

Comentarii

WORDPRESS: 1