Prima paginăEducatie

Romanul găzduiește olimpiada națională de religie

Dimensiune text

Miercuri, 3 aprilie, va avea loc, la Liceul Teologic Romano- Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, festivitatea de deschidere a Olimpiadei naționale de religie – limba română, pentru cultele romano-catolic și greco-catolic, pentru clasele VII – XII, competiție ajunsă, în 2013, la ediția a IV-a.

 

 

Festivitatea de deschidere va fi onorată de prezența PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, alături de care vor fi prezenți reprezentanți ai administrației locale și ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Vor sosi la Roman 125 de elevi, cărora li se vor alătura profesori însoțitori și profesori membri ai comisiei centrale și ai comisiei de evaluare.

„Olimpiada este un concurs și prin urmare o întrecere cu scopul de a stimula asimilarea cunoștințelor în materie de religie, dar și creativitatea, fiind o ocazie de descoperire și cultivare și a talentelor. Și pentru a stimula talentele în rândul elevilor, pentru a promova un interes mai mare pentru cunoștințele de religie, este utilă o asemenea competiție, care provoacă pe tineri să ofere ceea ce este mai bun în ei, stimulând performanța. Desigur că alături de elevi stau dascălii lor, profesorii de religie, care și ei, la rândul lor, sunt stimulați să fie cât mai competitivi în predarea acestei discipline. Un învățământ, fie și cel care privește disciplina de religie, este cu atât mai dezvoltat cu cât acesta are în vedere nu numai masa de elevi, ci și vârfurile ei. Sperăm ca și ediția din acest an a Olimpiadei de religie să evidențieze aceste „vârfuri” și acești „talanți”, care de mult ori zac ascunși. Va fi un câștig pentru școală, dar și pentru comunitățile de origine a participanților, precum și pentru școlile unde studiază acești elevi”, a spus, în cuvântul adresat participanților, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, responsabil cu învățământul în cadrul Conferinței Episcopilor.

Elevii vor susține proba practică joi, 4 aprilie. După amiaza zilei este rezervată vizitării orașului Roman și a obiectivelor principale ale orașului. Vineri, elevii și profesorii vor merge într-o excursie, care are drept ținte Cetatea Neamțului, Mănăstirea Neamțului, Zimbrăria „Dragoș Vodă” și Casa memorială „Ion Creangă” de la Humulești.
Sâmbătă, 6 aprilie, va avea loc festivitatea de decernare a premiilor.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0