Prima paginăEducatie

Respinși în masă la bacalaureatul de toamnă

Dimensiune text

Procentul de promovabilitate de 24,03% nu a luat prin surprindere conducerea Inspectoratului Școlar Județean, care nu se aștepta la „minuni”.

 

Este un rezultat așteptat, avînd în vedere faptul că cei mai mulți dintre elevii înscriși fac parte dintre cei care au picat examenul în vară și, dacă nu au fost pregătiți pentru examen la finele anului școlar, este greu să speri că au făcut minuni în cele două luni care au trecut. Am avut semnale în acest sens și din centrele de pregătire organizate în teritoriu, care au fost frecventate de foarte puțini elevi„, a spus inspectorul școlar general adjunct Gabriela Banu, președintele Comisiei județene pentru examenul de bacalaureat.

Nici o teză din această sesiune de examen nu a primit nota 9 sau 10, doar 11 lucrări primind note între 8 și 8,99. Cele mai multe  lucrări care au primit notă de trecere s-au înscris în intervalul de notare cuprins între 6 și 6,99 – 334 de lucrări. În ceea ce privește notele mici, cele mai multe s-au înregistrat la matematică, unde au fost și cei mai mulți candidați înscriși. Rezultatele obținute sînt mai bune ca cele de la sesiunea de toamnă a anului trecut, cînd doar 16% dintre cei înscriși au reușit să promoveze examenul. Duminică, după afișarea rezultatelor, au fost depuse și contestațiile, cele mai multe fiind făcute de candidații a căror situație este pe muchie de cuțit, care au primit note cuprinse între 4 și 4,99 sau a căror medie de bacalaureat este mai mică de 6. Contestațiile depuse de candidații nemțeni vor fi rezolvate într-un centru de evaluare din județul Suceava.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0