Prima paginăInedit

„RE:mapping” Roman – o altă faţă pentru clădirile din oraş

Dimensiune text

Centrul „Delfinul” şi sala de sport a şcolii din cartierul Nicolae Bălcescu au fost redecorate, în cadrul festivalului de street-art şi graffiti „Re:mapping”.

Două clădiri anoste din oraş şi-au schimbat complet înfăţişarea, sub mâna inspirată a artiştilor din România, Italia şi Germania implicaţi în Festivalul de street-art şi graffiti, „RE:mapping”. Timp de o săptămână, artiştii au decorat pereţii exteriori ai Centrului „Delfinul”, destinat copiilor autişti, şi ai sălii de sport de la Școala „Carol I” din cartierul Nicolae Bălcescu, transformându-i în adevărate expoziţii de lumină şi culoare. Artiştii implicaţi în proiect au organizat, de asemenea, ateliere de lucru şi vizionări de filme, în care au fost implicaţi membri ai comunităţii locale.

„Suntem bucuroşi că am putut găzdui la Roman un asemenea eveniment. Aceste creaţii artistice reprezintă un mod de a comunica fără cuvinte, de a transmite idei, de a împărtăşi sentimente. Îi aşteptăm cu drag să revină şi în toamnă, în partea a doua a proiectului, când urmează să fie decorată Școala de Artă «Sergiu Celibidache». Ceea ce au făcut dumnealor este un exemplu pentru toţi tinerii pasionaţi de graffiti, demonstrând că acest lucru se poate face civilizat, în limitele legii”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, care a vizitat marţi, 8 iulie, în ultima zi de festival, lucrările realizate.

 

Proiectul „RE:mapping” este finanţat de Comisia Europeană, prin programul „Tineret în acţiune”, şi este implementat de Asociaţia Quantic, o organizaţie non-guvernamentală din Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Roman şi al Asociaţiei „Delfinul”. „Prin intervenţiile artistice şi comunitare, proiectul «RE:mapping» revitalizează spaţiile publice ale oraşului Roman, creează oportunităţi de exprimare pentru tinerii artişti, promovează arta stradală ca formă de dialog intercultural, care aduce oamenii mai aproape. Asociaţia Quantic este o platformă deschisă pentru oricine vrea să exploreze, să creeze, să producă schimbare către un viitor în echilibru cu natura şi în care să avem cu toţii şanse egale şi acces egal la resurse”, a precizat Alexandra Șoldănescu, membru al Asociaţiei Quantic.

COMENTARII

WORDPRESS: 0