HomeInedit

Să dăm bani, dar să facem bine! Și altora…

Andrei Corduneanu, romaşcanul care, ani la rând, s-a ocupat şi se ocupă de organizaţia People To People – Chapter Roman, le propune şi ne propune să venim în sprijinul unui tânăr care vrea să schimbe lumea, prin experienţa sa. Mai exact, Aidan şi Andrei s-au întâlnit anul trecut, iar ultimul vrea să strângă bani pentru a întâlni noi civilizaţii şi pentru a scrie într-o carte poveştile lor. Dacă banii vor conta, unele lucruri se pot schimba în comunităţi!

„Pe Aidan l-am găzduit, pentru 3 zile, anul trecut, în iulie. El este din Australia şi în actuala călătorie a plecat de mai bine de doi ani de acasă. România fost pentru el ţara cu numărul 100, şi asta în condiţiile în care nu are încă 30 de ani. Evident, este o plăcere să petreci timp cu un astfel de om. Are foarte multe poveşti şi, din câte ştiu, deja pregăteşte o carte cu memorii. Cazările le rezolvă gratuit, prin intermediul platformelor precum Couchsurfing, iar pentru transport foloseşte autostopul, ceea ce îi permite să cunoască foarte mulţi oameni şi să călătorească la costuri minime”, a declarat Andrei Corduneanu, unul dintre romaşcanii care promovează astfel de proiecte umanitare.

Aidan şi-a propus să strângă cât mai mulţi bani, pe un site de caritate, care să-i permită să vadă şi mai multe locuri de pe glob, dar şi să povestească despre experienţele lui: „Din ce văd, şi-a propus să strângă 1.000 de dolari, dar sunt sigur că va depăşi această sumă, ţinând cont că încă din primele ore a strâns 340 dolari. Chiar dacă sumele nu vor fi atât de mari, sunt sigur că va folosi fiecare dolar acolo unde va fi cu adevărat nevoie. În plus, chiar şi pentru noi, românii, efortul nu este atât de mare. Mă gândesc că banii care nouă ne ajung într-o singură zi, pentru cei de acolo pot reprezenta venitul pe o săptămâna sau, chiar, o lună întreagă”, spune Andrei, care crede în proiectul lui Aidan.

Aidan are şi o prezentare pe site, în care explică faptul că se află în Africa şi îşi doreşte să ajute oamenii de acolo: „Sunt o persoană simplă, care apreciază lucrurile mici ale vieţii. A călători pentru mine înseamnă să interacţionez cu oamenii şi să învăţ de la ei, în loc să vizitez clădiri, muzee sau să fac fotografii. În acest moment, călătoresc prin lume, cu rucsacul, făcând autostopul. Următoarele şase luni le voi petrece în Africa. Primele câteva săptămâni aici mi-au provocat dorinţa de a ajuta. Am multe de oferit, dar am foarte puţini bani. Cu donaţiile voastre generoase, vreau să pot dărui câteva lucruri simple. Lucruri care, probabil, pentru cei mai mulţi dintre noi, sunt lucruri obişnuite. Sunt profesor, aşa că mi-ar place să le ofer şcolilor rechizite de bază sau chiar o minge de rugby! În proporţie de 100%, donaţiile din această campanie vor fi direcţionate către comunităţile locale”.

Mai multe amănunte puteţi găsi accesând link-ul: https://www.mycause.com.au/page/119163/african-dreams (în limba engleză).

 

Comentarii

WORDPRESS: 0