Prima paginăEducatie

Profesorii pensionari vor avea clubul lor

Dimensiune text

Dascălii pensionari vor avea propriul club al vîrstei a treia.

 

 

Întîlnirile săptămînale se vor ține în clădirile din Parcul „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, recent modernizate printr-un proiect cu finanțare europeană, foștii profesori, învățători și educatori avînd posibilitatea de a alege dintre diverse activități.

„Am gîndit acest centru pentru a da posibilitatea foștilor noștri colegi de a se reîntîlni, de a participa la activități care să le ofere o îmbătrînire activă. Intenționăm să depunem proiecte adresate special dascălilor pensionari, prin care să-i putem angrena în activități de voluntariat și nu numai. Profesorii și învățătorii pensionari reprezintă o resursă umană deosebită și ar fi mare păcat să nu o putem folosi. În final, beneficiul va fi al ambelor părți, atît pentru cei care vor împărtăși din experiența lor, cît și pentru foștii noștri colegi, care se vor simți utili în continuare și nu vor simți pensionarea ca pe o ruptură dureroasă de viața activă”, a spus inspectorul școlar Maria Ghiniță, inițiatoarea proiectului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • romascan 9 ani

    Vor avea acces probabil si profesorii , invatatorii de la tara ca intr-un articol precedent doamna inspector face discriminare intre cei de la tara si cei care lucreaza in oras.

  • eu 9 ani

    Cam asa se intampla dupa ce ajungi un pic mai sus, uiti de unde ai pornit.