Profesorii ies la „vînătoare” de catedre

Joi, 12 aprilie, a fost ultima zi de înscriere pentru candidații la concursul de titularizare.

 

 

Centrele desemnate pentru examenul de titularizare au fost asaltate, în această săptămînă, de cereri de înscriere din partea dascălilor care speră să-și găsească în acest an o catedră „pe viață”. Ultima zi de înscriere a fost joi, 12 aprilie. Nu doar posturile titularizabile au fost vizate, dar s-au depus cereri și pentru catedrele care aveau o valabilitate de doar un an.

„Încă nu am făcut o centralizare a tuturor cererilor de înscriere, dar sînt foarte multe solicitări, în special pentru posturile de limba și literatura română și pentru limba franceză”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, președinta centrului de examen de la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

Începînd din acest an, candidații vor da, înainte de proba scrisă, și o probă practică, la clasă. Aceștia vor fi programați pentru inspecția la clasă între 2 mai și 8 iunie, proba scrisă urmînd să aibă loc după 2 august. Conform metodologiei de examen, nota de la proba scrisă va reprezenta 75% din media de la titularizare, restul de 25% fiind dat de nota obținută la inspecția la clasă sau nota de la proba practică, axcolo unde se impune. Subiectele pentru proba scrisă vor fi elaborate de o comisie specială din cadrul centrului de examen.

În funcție de catedra pe care urmăresc să o ocupe, dascălii din Roman și din comunele învecinate se vor înscrie la Grupul Școlar „Vasile Sav”, pentru catedrele de la liceele din oraș, la Școala „Vasile Alecsandri”, pentru catedrele libere de la școlile generale, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, pentru posturile libere din comunele din zona Romanului, și la Colegiul Național „Roman-Vodă” pentru posturile de la „Roman-Vodă”, liceele vocaționale și Școala de Artă „Sergiu Celibidache”.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0