Prima paginăEducatie

Profesori „dădacă” pentru colegii mai tineri

Dimensiune text

60 de profesori nemțeni au trecut prima etapă de selecție pentru a fi admiși în corpul mentorilor.

 

 

Începînd cu viitorul an școlar, impactul debutanților din învățămînt cu realitățile din școală va fi „îndulcit” de profesori cu experiență, care vor face parte din corpul de mentori. Aceștia îi vor ajuta pe stagiari să se integreze în sistem, îi vor consilia și îi vor sprijini. Prima etapă a procedurii de selecție, cea a evaluării portofoliului, a fost depășită deja de aproape 60 de dascăli din județul Neamț, profesori cu experiență la catedră, dispuși să se ocupe nu doar de elevi, ci și de colegii mai tineri.

Conform precizărilor emise de Ministerul Educației, la titlul de mentor pot aspira doar profesorii titulari, cu gradul didactic I, care au urmat cel puțin un program de formare și care au obținut în ultimii cinci ani doar calificativul „Foarte bine”.
Printre aceștia se regăsesc și cîțiva dintre profesorii cu notorietate din Roman și zonă: Constantin Ostafe, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Adriana Drăghici, de la Grupul Școlar „Vasile Sav”, Emilia Ciomîrtan, de la Școala Horia, Aurica Enescu și Viorel Stan, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Ilie Țedli, de la Școala Gîdinți, Lăcrămioara Ploșniță, de la Grupul Școlar „Vasile Sav”, Florin Moldovanu, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Maria Ghiniță, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Gabriela Romano, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Paul Alexandru, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Nicoleta Tudor, de la Liceul Teologic „Sfîntul Francisc de Assisi”, Mihaela Tanovici, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Costică Alexe, de la Școala Sagna, și Nelu Dumbravă, de la Școala Horia.
Pe lista celor care au trecut de prima etapă de selecție se regăsesc și cei mai mulți dintre inspectorii școlari.

Candidații care au trecut de prima etapă a selecției mai au un hop, două probe practice, care urmează a se desfășura în fața unei comisii: să susțină o oră la clasă, în disciplina pe care o predau, și să asiste la ora ținută de un coleg, după care să întocmească o fișă de observații.

COMENTARII

WORDPRESS: 0