Profesor romașcan perfecționat în țara lui Shakespeare

Profesoara romașcană de limba engleză Beatrice Neagu (foto) s-a specializat în țara lui Shakespeare. În perioada 26 mai-2 iunie 2013, ea s-a numărat printre participanții la un curs de formare desfășurat la Portsmouth, oraș recunoscut ca fiind un important centru universitar englez și port turistic.

 

 

Specializarea a fost posibilă după ce profesoara romașcană a obținut un grant în cadrul Programului Comenius de Învățare pe Tot Parcursul Vieții prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.  Cursul s-a intitulat „Language Development and Britain Today- one week course for Secondary Teachers of English” și a fost organizat de către International Study Programmes (ISP) și Marea Britanie.
La stagiul de pregătire au participat nouă profesori din România, Germania, Italia, Finlanda și Spania. Cursul s-a axat pe dezvoltarea lingvistică individuală -în ceea ce privește limba engleză, pe idei practice, metode noi și moderne de predare – învățare – evaluare a limbii engleze, potrivite a fi utilizate în cadrul orelor de limbă engleză, cât și pe cultura britanică.

„Activitățile au fost atractive și interesante, topicele cursului au fost variate și mare parte din ele au fost alese în urma discuțiilor cu fiecare participant, pentru a se plia pe nevoile fiecăruia. Au fost prezentate idei practice legate de predarea și însușirea noțiunilor de gramatică, vocabular, pronunție, intonație, fonetică, acte de limbaj, s-au desfășurat activități de îmbunătățire a propriului nivel al limbii engleze, jocuri didactice și ateliere de lucru; activități care au presupus folosirea de materiale autentice sau crearea de materiale suport-didactic; activități care au implicat lucrul în echipă, colaborarea și cooperarea între participanți, vizite culturale la cele mai reprezentative obiective turistice din Londra și Portsmouth. Materialele propuse și oferite de organizatori ne vor fi foarte utile în cadrul orelor de limba engleză”,  a spus profesoara Beatrice Neagu. Cursul de perfecționare la care a participat profesoara romașcană le va aduce beneficii și elevilor. „Astfel de experiențe sunt foarte utile, atât din punctul de vedere al profesorului de limba engleză care are șansa să studieze această materie într-un mediu ideal și să observe cum se desfășoară procesul educațional în Anglia, cât și al turistului care are șansa să viziteze zone foarte interesante în compania altor profesori din Europa. Participarea la un astfel de curs reprezintă o experiență de care ar trebui să aibă parte orice profesor”, a adăugat profesoara Beatrice Neagu.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0