Primăria scoate la licitație 61 de hectare de pășune

HomeEconomie

Primăria scoate la licitație 61 de hectare de pășune

 

 

Un proiect de hotărâre ce va fi dezbătut de consilierii locali în ședința ordinară a lunii ianuarie prevede inițierea procedurii de închiriere prin licitație publică a suprafeței de 61,8653 hectare de pășune ce aparține domeniului privat al municipiului Roman și stabilirea prețurilor de pornire la licitație. Durata închirierii suprafețelor de pășune ce aparțin domeniului privat al municipiului Roman este de zece ani, începând cu data semnării contractului de închiriere.

Conform proiectului, închirierea pajiștilor are loc ca urmare a solicitării crescătorilor de animale, membri ai colectivităţii locale, persoane fizice sau juridice, în baza unei cereri depuse de aceştia sau la inițiativa proprietarului. Procedura de închiriere se face prin licitaţie publică cu strigare – procedură la care persoana fizică sau juridică interesată are dreptul de a depune oferta în plic închis. Prețul se îmbunătățește prin strigare, pasul fiind de minim 5% din ultima strigare, plecând de la cel mai mare nivel al chiriei ofertate în plic închis.

Producția medie de masă verde obținută pe suprafețele de pășune de pe raza municipiului Roman în anul 2018, a fost de 10,09 t/ha/an, conform datelor înscrise în Amenajamentul pastoral.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0