Prima paginăPe scurt

Prima victimă a tulburelului * Taximetrist pericol public * Lucernă făcută scrum

Dimensiune text

Prima victimă a tulburelului

O bătrînă a fost la un pas de moarte din cauza vinului fabricat în gospodărie. Luni seară, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Neamț (SJA) au fost solicitate să acorde primul ajutor în cazul unei bătrîne de 72 de ani, din satul Chilii, comuna Valea Ursului. Aceasta a coborît în beci, unde era pus la fermentat vinul și, din cauza vaporilor acumulați în încăpere, și-a pierdut cunoștința. Din fericire, ea fost găsită la timp de către rude, care au alertat Ambulanța. Bătrîna a fost diagnosticată cu sindrom confuzional și intoxicație cu dioxid de carbon, ea fiind transportată la Spitalul Municipal de Urgență Roman, unde a fost stabilizată.

Medicii atrag atenția asupra faptului că astfel de incidente pot duce chiar la deces. „Cetățenii trebuie să fie foarte atenți în această perioadă, cînd se face vinul. Ei trebuie să respecte cîteva reguli simple de siguranță, pentru a preveni intoxicațiile cu dioxid de carbon, din cauza vaporilor emanați. În primul rînd, încăperile în care se păstrează vinul trebuie să fie aerisite, iar în momentul în care coboară în beciuri trebuie să fie însoțiți de cel puțin încă o persoană, care poate interveni la timp în caz că li se face rău„, a precizat medicul Letiția Damoc, coordonatorul SJA.

 

Taximetrist pericol public

Un tînăr de 22 de ani, care conducea un autoturism în regim de taxi, a accidentat, luni seară, conducătorul unui scuter. În jurul orei 21.40, Cornel A. circula cu autoturismul pe bulevardul Roman Mușat. Acesta a efectuat manevra de schimbare a direcției de mers de pe banda de siguranță pe banda de deplasare, fără să se asigure corespunzător și a acroșat un moped condus regulamentar, în același sens, de mers de către Robert R., de 19 ani, din Roman. Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului, tînărul suferind un traumatism cranio-cerebral acut minor și excoriație la coapsa dreaptă. Cornel A. nu deținea atestat pentru conducerea taximetrelor, iar Robert R. nu deținea certificat de absolvire a unor cursuri de legislație rutieră. Cercetările sînt continuate de Biroul Rutier Roman.

 

Lucernă făcută scrum

Acoperișul anexei unei gospodării din Pildești a luat foc, după ce proprietarii au depozitat în pod o tonă de lucernă. Aceștia au pus lucerna în pod înainte ca plantele să fie perfect uscate, iar efectul de autoaprindere a cuprins acoperișul confecționat din lemn. Incendiul a fost anunțat la numărul de urgență 112 luni, 17 septembrie, în jurul orei 9.23. La fața locului s-a deplasat un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Roman, care a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă. Din păcate pentru proprietari, acoperișul și lucerna au ars în întregime.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0