HomeEducatie

Premiile „Alfa” și „Omega” au rămas la Roman

Între 26 și 28 aprilie, Romanul a fost gazda a două concursuri de matematică devenite deja tradiție pentru orașul nostru. „Alfa” și „Omega”, găzduite de Colegiul Tehnic „Petru Poni” și Colegiul Tehnic „Danubiana”, se adresează elevilor din liceele tehnologice, concursul „Alfa” fiind destinat elevilor de la profilele tehnice, iar „Omega” – elevilor de la servicii și turism.

 

 

La ambele concursuri au fost înscriși 154 de elevi, din județele Neamț, Iași, Galați și Vaslui. Lucrările au fost deschise de primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, profesor de matematică și unul dintre cei care au organizat prima ediție a concursului. Pe lângă diplome, elevii care au obținut premii și mențiuni au primit și premii în bani, concursurile fiind susținute financiar de Primăria Roman. Cele mai multe dintre premiile acordate au rămas la organizatori.

Elevii romașcani premiați la cele două concursuri au fost: Andrei Paraschiv, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, premiul I, la clasa a IX-a, Antonia Lucia Lucaci, premiul I, Roxana Nicoleta Ciocan, premiul III, la clasa a X-a, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Vlad Constantin Turcea, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, premiul II, la clasa a XI-a, la concursul „Omega”, și Andreea Ștefana Iacob, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, premiul II, și Teodor Borda, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, premiul III, la clasa a IX-a, Vasile Murariu, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, premiul I, Laura Ghiroagă, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, premiul II, și Paul Lucaci, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, premiul III, la clasa a X-a, Nicolae Rusu de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, premiul I, la clasa a XI-a, și Andreea Elena Cozma și Daniela Petrișor, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, premiile I și II la clasa a XII-a.

„Aceste concursuri au devenit tradiționale printre liceele tehnologice din zona noastră, astfel că, de la an la an, atragem tot mai mulți elevi, transformându-ne, dintr-un concurs local, într-un concurs regional”, a spus profesorul de matematică Ioan Paloșanu, coordonatorul echipei de organizare a concursului „Alfa”.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0