HomeEducatie

Premii pentru cei mai buni cititori din școlile de la sat

Sâmbătă s-a desfășurat prima ediție a concursului „Universul cunoașterii prin lectură”. Concursul a fost destinat elevilor de gimnaziu din mediul rural.

 

 

Elevii cei mai pasionați de lectură din școlile din mediul rural au participat sâmbătă, 27 aprilie, la etapa județeană a concursului „Universul cunoașterii prin lectură, găzduit de Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, din Săbăoani. Concursul, inițiat de Ministerul Educației, se află la prima ediție și se adresează doar elevilor de gimnaziu din școlile din mediul rural. Au participat echipaje de elevi din 20 de școli din județ, reprezentând toate zonele județului- Piatra Neamț, Roman, Tîrgu Neamț și Bicaz. Fiecare echipă a avut în componență câte patru elevi, câte unul pe fiecare nivel de studiu. Elevii care au obținut cel mai mare punctaj la fiecare clasă vor forma echipa județului Neamț, care va participa la faza națională a competiției, ce se va desfășura la Galați, la sfârșitul lunii mai. „Am asistat la un concurs deosebit, foarte bine organizat de echipa managerială de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” formată din directorul Liliana Gligor și cei doi adjuncți, Ioana Ciobanu și Fabian Șipoteanu. Este un început bun pentru o competiție menită să-i apropie pe elevii de gimnaziu de actul lecturii și de carte, în general. Personal, cred că această ediție, organizată la Săbăoani, a fost o reușită”, a spus inspectorul pentru limba română Gheorghe Brânzei. „Am fost onorați de decizia inspectoratului școlar de a ne desemna ca gazde ale acestui concurs. Ne dorim ca ceea ce s-a întâmplat acum să fie de bun augur pentru edițiile viitoare”, a spus Ioana Ciobanu, director adjunct al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”.

La finalul competiției au fost deciși câștigătorii. Cei mai buni elevi, care vor forma lotul județului Neamț, sunt Adina Monica Tudose, de la Școala Ion Creangă, profesor Camelia Huci, la clasa a V-a, Andreea Imbrișcă- de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, profesor Petru Cimpoeșu, la clasa a VI-a, Alexandra Elena Dornescu – de la Școala „Otilia Cazimir” din Cotu Vameș, profesor Mariana Ignat, la clasa a VII-a și Bianca Buta, de la Școala Bahna, profesor Irina Marian, la clasa a VIII-a.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0