HomePe scurt

Polițist atacat cu pietre și trântit la pământ

Legitimarea unor tineri s-a dovedit a fi o acțiune periculoasă pentru un polițist romașcan, care a fost doborât când a încercat să imobilizeze un puști care refuzase legitimarea.

 

 

În seara de 27 martie, în jurul orei 20.15, o patrulă mixtă, formată dintr-un agent de poliție și un jandarm, care efectua activitatea de patrulare pe strada Ecaterina Teodoroiu, din Roman, a observat, în zona parcărilor din proximitatea pieții „Smirodava”, trei persoane – un minor, o femeie și un bărbat – care se uitau pe geamurile autoturismelor. Patrula s-a apropiat de respectivele persoane, iar în momentul în care agentul de poliție a vrut să legitimeze minorul, acesta a devenit recalcitrant, folosind cuvinte vulgare. Minorul a refuzat să se legitimeze, fapt pentru care polițistul i-a solicitat să urce în autoturism, pentru a-l conduce la sediul Poliției. În acel moment, minorul a vrut să fugă, agentul de poliție a vrut să-l imobilizeze, dar a intervenit bărbatul, care l-a trântit pe polițist la pământ. Bărbatul s-a îndepărtat de la locul incidentului, a luat pietre în mână și l-a amenințat pe polițist că îl va lovi. Agentul de poliție a început să-l urmărească pe bărbat, iar jandarmul pe copilul de 16 ani, totodată fiind solicitat și sprijinul unei alte patrule de poliție. O patrulă din cadrul Biroului Rutier, care se afla în zonă, l-a imobilizat pe bărbat și l-a condus la sediul Poliției Roman, unde a fost identificat ca fiind Cetizen R., de 26 de ani, din Bacău, fără forme legale în Roman.

Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, care a luat măsura reținerii pentru 24 ore a suspectului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Roman, cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • ce sa ajuns an ziua de astazi cu aceasta democratie prost inteleasa ,unde este siguranta publica daca acesti ordinari ca,altfel nu poti numi asemenea specimene si cu un astfel de comportament, nu au pic de respect nici macar fata de un agent de politie si devin violenti ,apoi fata de omul de rand ce reactie pot avea daca ar indrazni s-ai atraga atentia pentru un oarecare comportament de-al lor,numai decat trebuiesc majorate pedepsele indiferent de gravitatea acestora