Prima paginăEducatieInedit

Plimbare patriotică pentru elevii Şcolii „Carol I”

Dimensiune text

Elevii Şcolii Gimnaziale „Carol I”, structură a Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, au organizat, cu ocazia Zilei Naţionale a României, „o plimbare patriotică”. Activitatea se află la a treia ediţie. „Ca în fiecare an, ne-am pregătit să sărbătorim cea mai frumoasă zi din an pentru noi românii, Ziua Naţională. Am pregătit, în prealabil, cocarde pentru a le oferi tuturor romaşcanilor întâlniţi în traseul nostru. Anul acesta au fost 240 de autocolante tricolore pe care le-am decupat în forma României. Plimbarea noastră a fost anunţată şi pe o reţea de socializare”, a declarat Denisa Varea, elevă în clasă a VI-a.

Plimbarea patriotică a început din faţa şcolii Gimnaziale „Carol I”, iar apoi cei 35 de elevi participanţi au urmat strada Bogdan Dragoş, s-au închinat în Catedrala Arhiepiscopală şi s-au îndreptat spre centrul oraşului, unde au participat la manifestările organizate cu ocazia acestei zile speciale.

Pe tot parcursul plimbării, elevii au cântat, au urat „La mulţi ani!” şi au aşezat la piept tuturor romaşcanilor întâlniţi „România tricoloră”. „Bucuria noastră a fost deplină, pentru că «o Românie tricoloră» confecţionată de noi a fost purtată în piept de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. Pentru elevii mei, a fost o lecţie vie despre valorile fundamentale ale românului”, a mărturisit profesorul de religie ortodoxă Damian Vasilache, coordonatorul activităţii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0