Prima paginăEconomie

PLECĂRI VOLUNTARE DE LA ARCELOR MITTAL ROMAN

PLECĂRI VOLUNTARE DE LA ARCELOR MITTAL ROMAN

Dimensiune text

arcelor-mittal-680x365Un noul val de restructurări are loc în această perioadă la fabrica de ţevi deţinută la Roman de cel mai mare producător de oţel din lume – ArcelorMittal. Conform informaţiilor noastre, este vorba despre o nouă schemă de plecări voluntare şi dedicată celor care se apropie de vârsta de pensionare.

Motivul principal pentru care s-a ajuns la această măsură este scăderea dramatică a comenzilor, pe fondul importurilor masive, în Uniunea Europeană, de oţel chinezesc la preţ foarte mic.
Din informaţiile deţinute până în acest moment, se reia aplicarea ordonanţelor, oferindu-se inclusiv salarii compensatorii. De principiu, programul este deschis numai pentru angajaţii care îndeplinesc deja condiţiile de pensionare sau care vor fi în această situaţie până pe 31 decembrie 2016.

Situaţia este la fel de gravă şi la combinatul din Galaţi deţinut de concern. Conform unui comunicat de presă al Arcelor, de la finele anului trecut: „Toţi angajaţii vor lucra cu două zile mai puţin în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2016. Şefii de Departamente vor lua patru zile, iar membrii Comitetului de Conducere – şase zile de S.R.L., în aceeaşi perioadă de timp. Măsura Săptămânii Reduse de Lucru a fost aleasă în locul şomajului tehnic, pentru că protejează într-o mai bună măsură veniturile angajaţilor”, a mai precizat sursa citată.

Conform unui articol publicat, în februarie 2016, de business24.ro, ArcelorMittal se vede nevoit să-şi majoreze capitalul social prin emitere de acţiuni, pentru a echilibra compania afectată de pierderi majore în ultima parte a anului trecut.

Un punct de vedere al liderului de sindicat nu a putut fi precizat, dar vom reveni cu detalii despre modalităţile în care se va aplica noua schemă de plecare a salariaţilor şi ce sectoare vizează.

COMENTARII

WORDPRESS: 0