HomePe scurt

Au furat din hrana săracilor. CPU a devenit casă pentru oamenii străzii

Au furat din hrana săracilor

Poliția municipiului Roman a fost sesizată, în dimineața de 14 februarie, în jurul orei 8.00, despre faptul că, în noaptea de 13 spre 14 februarie, persoane necunoscute au pătruns, prin efracție, într-o cantină socială din municipiul Roman și din interior au sustras un calculator, un LCD, zece kilograme de pulpe de pasăre congelate și mai multe cutii cu napolitane. Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de 1.200 lei. Polițiștii continuă cercetările, în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

 

Au sărbătorit Ziua Îndrăgostiților cu alcool și etnobotanice

Marți, 14 februarie, a fost o zi cu ghinion pentru două tinere, care au ajuns la spital în stare de ebrietate. Prima care a fost adusă la Centrul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul spitalului a fost Oana A., de 21 de ani, din Dulcești. Ea fost găsită pe stradă de către paramedici și a fost diagnosticată cu sindrom de hipotermie ușoară și etilism acut. La spital a primit îngrijiri medicale și, pentru că starea sa nu era gravă, a plecat acasă. Miercuri dimineață, în jurul orei 4, la CPU a ajuns și Alina L., de 16 ani, din Buruienești. Tînăra, care a fost găsită leșinată în cadă, a fost diagnosticată cu etilism acut și suspiciune de intoxicație cu substanțe etnobotanice. Pentru că în cădere s-a lovit la cap, tînăra a rămas internată, pentru investigații suplimentare.

 

CPU a devenit casă pentru oamenii străzii

De aproape două săptămîni, de cînd iarna s-a instalat în forță, Centrul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman a devenit casă pentru oamenii străzii. Practic, în fiecare seară, paturile din CPU sînt pline de oameni fără adăpost care sînt cazați peste noapte la spital. Motivul este cît se poate de simplu: cei mai mulți se află în stare de ebrietate și nu sînt primiți la adăpostul social. „În ultima perioadă, pe timpul nopții, paturile de la CPU sînt mai tot timpul pline și e un miros îngrozitor. Pentru că cei mai mulți dintre oamenii străzii sînt băuți, ei nu sînt primiți la adăpostul social din oraș, așa că vin și dorm la spital„, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0