Pe scurt

Sfîrșit de săptămînă incendiar pentru pompierii

 

La sfîrșitul săptămînii trecute, pompierii nemțeni au intervenit pentru stingerea a nu mai puțin de 12 incendii, din care două în zona Romanului. Pe 27 aprilie, la ora 14.12, pompierii militari romașcani au fost alertați și au intervenit cu cinci subofițeri și o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un container de gunoi amplasat în zona străzii Unirii din municipiul Roman.

Incendiul a fost provocat prin acțiunea unor persoane iresponsabile. Au ars circa 50 de kilograme de gunoi menajer, depozitat într-un tomberon metalic. Pe 30 aprilie, la ora 05.16, pompierii militari romașcani au fost alertați și au intervenit cu șase subofițeri și o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe (aparținînd lui Costică P.) din localitatea Oniceni.

Incendiul a fost cauzat de coșul de fum deteriorat. Au ars circa 80 de metri pătrați din acoperișul casei, construit din asterială lemn și învelitoare din plăci de azbociment. Pompierii militari au reușit să protejeze bunurile și materialele de construcții depozitate în interior.

 

Peste 50 de solicitări la SMURD

 

În perioada 27-29 aprilie, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț au intervenit în 54 de cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat, din care 21 în zona Romanului. Pe 27 aprilie la ora 14.17, echipajul SMURD Roman a fost alertat și a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Neculai B. (40 de ani) din localitatea Recea, comuna Ion Creangă. Pacientul prezenta etilism acut și amenința că se sinucide. Paramedicii i-au evaluat funcțiile vitale, i-au acordat primul ajutor calificat și l-au transportat la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Roman pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. Pe 29 aprilie, la ora 16.09, paramedicii romașcani au fost alertați și au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Vasile P., în vîrstă de 44 de ani, din satul Izvoare, comuna Bahna. Pacientul prezenta o plagă înțepată la nivelul obrazului drept, ca urmare a unei agresiuni. Paramedicii i-au evaluat funcțiile vitale, i-au acordat primul ajutor și l-au transportat la spital.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!