Prima paginăPe scurt

Pe scurt

Dimensiune text

Greșeală cu repetiție 

Judecătorii romașcani vor hotărî dacă dispun arestarea preventivă a unui bărbat de 38 de ani din Rediu. Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore după ce joi, 4 iunie, în jurul orei, 12.00, a fost depistat de lucrătorii Postului de Poliție Doljești în timp ce conducea băut. Oamenii legii au oprit în trafic autoturismul condus de bărbatul din Rediu din cauză că deplasarea mașinii era sinuoasă. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că bărbatul avea permisul de conducere reținut pentru conducerea unui vehicul, în data de 13 aprilie, sub influența alcoolului. Polițiștii au luat măsura reținerii conducătorului auto pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea luării unei masuri preventive.

Le-a ars casa 

O familie din Tupilați a rămas fără acoperiș deasupra capului după un incendiu devastator care a pornit, cel mai probabil, de la coșul de fum deteriorat. Focul a izbucnit joi, în jurul orei 14.35, iar pompierii care au ajuns la fața locului au trebuit nu doar să lichideze incendiul, ci să  protezeje și o locuință vecină. ”La sosirea forţelor, incendiul cuprindea locuinţa, iar vântul creştea pericolul extinderii flăcărilor către o locuinţă vecină, aflată la mai puţin de patru metri de casa cuprinsă de flăcări, şi o altă gospodărie, unde vântul purtase, deja scântei şi aprinseseră o cantitate mică dintr-un stog de fân. Forţele au stins incendiul, după operaţiuni ce au durat aproape două ore, fără ca locuinţa vecină şi gospodăria cealaltă să fie afectate”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de urgență Neamț. La fața locului a fost nevoie și de paramedici; aceștia au acordat primul ajutor calificat proprietarei însărcinate şi vecinei care suferiseră atacuri de panică. Din păcate, focul a distrus în totalitate locuința, iar familia a rămas pe drumuri.

Utilaje distruse de foc 

În noaptea de joi spre vineri, la ora 2.36, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o gospodărie din localitatea Săbăoani. La sosirea pompierilor militari și a pompierilor voluntari din Săbăoani, incendiul cuprindea o magazie, bunurile din interiorul acesteia şi un tractor. ”Vântul creştea pericolul ca locuinţa şi cele trei tractoare amplasate în apropiere să fie cuprinse de flăcări. Forţele au stins incendiul, după operaţiuni ce au durat aproape o oră, în limitele găsite. În urma evenimentului, au ars magazia din lemn, acoperită cu tablă, un tractor, un motocultor şi s-a deteriorat o cantitate de aproximativ 300 kg de azotat de amoniu”, se arată înr-un comunicat al ISU Neamț. Incendiul a pornit de la un conductor electric cu izolaţie deteriorată.

Inundație pe Islazului 

Joi, 4 iunie, la ora 19.36, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost anunţat că o curte din municipiul Roman, de pe strada Islazului, a fost inundată. La locul indicat s-au deplasat trei subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială. Pompierii militari au evacuat apa folosind o motopompă transportabilă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0