Prima paginăPe scurt

Pe scurt

Dimensiune text

Țigările de contrabandă îl pot duce la închisoare 

Un bărbat de 47 de ani a fost depistat miercuri, 3 iunie, în centrul satului Siliștea, comuna Români, în timp ce voia să vândă țigări de proveniență moldovenească. Polițiștii au luat măsura confiscării celor zece pachete de țigări găsite asupra bărbatului. La locuința acestuia au mai fost identificate 80 de pachete de țigări, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă între doi și șapte ani de închisoare.

Încarcerat pentru tentativă de omor 

Miercuri, 3 iunie, un bărbat de 40 de ani, din Ion Creangă, a fost săltat de acasă de polițiști. Pe numele lui Vasile Marinică Petroșanu, Tribunalul Neamț a emis un mandat de executare a pedepsei de trei ani și patru luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Fapta a vut loc în ultima zi a anului 2013. Atunci, între Marinică Petroșanu și un consătean a izbucnit un conflict, iar agresorul l-a tăiat pe cel cu care se certa la mâna stângă și i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului. Victima a suferit un traumatism cranio-cerebral ce a necesitat, pentru vindecare, 75-80 zile îngrijiri medicale, fiindu-i pusă în primejdie viața. Marinică Petroșanu a fost escortat și încarcerat în Penitenciarul Bacău.

Incendiu la atelierul auto

Miercuri, 3 iunie, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la un atelier auto din Săbăoani. Incendiul cuprindea o hală, o magazie şi un adăpost pentru animale, cu degajare mare de fum, iar cele patru echipaje de pompieri care au ajuns la fața locului au luptat aproape trei ore cu focul.  Au ars acoperişul halei, magazia din lemn, cu învelitoare din tablă, piese şi accesorii depozitate în hală şi magazie, adăpostul pentru animale, un autoturism (în proporţie de 80 %) şi 50 de anvelope auto. Pompierii militari au fost sprijiniţi de trei membri ai SVSU Săbăoani.

Calificați la etapa națională „Cu viaţa mea apăr viaţa” 

Joi, 4 iunie, în municipiul Bacău s-a desfăşurat etapa interjudeţeană a Concursului cu tematică de protecţie civilă  „Cu viaţa mea apăr viaţa”. La această etapă s-au întrecut pe secţiuni (gimnaziu şi liceu) echipele din Neamţ, Bacău şi Vaslui, care au câştigat etapele judeţene. După ce au parcurs proba teoretică şi cele două probe practice, elevii Şcolii Gimnaziale „Pr. Gh. Săndulescu” din comuna Dragomireşti au obţinut locul I şi s-au calificat la etapa naţională a competiţiei. Echipa Liceului „Mihail Sadoveanu” din comuna Borca a obţinut locul al II-lea în întrecerea cu celelalte două echipaje, aflându-se la o foarte mică distanţă de echipajul câştigător.

COMENTARII

WORDPRESS: 0