„Cadou” de 8 Martie. Foc periculos. Se voia vînător

„Cadou” de 8 Martie

În seara de 8 Martie, în jurul orei 22.00, Secția nr. 7 Poliție Rurală Roman a fost sesizată, prin 112, de Elena B., din comuna Gîdinți, despre faptul că fiul său, Vasile B., în vîrstă de 31 de ani, din comuna Gîdinți, a provocat un incendiu la locuință. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri în familie, Vasile B. a dat foc unui moped și unei magazii de la locuința părinților săi, cauzînd un prejudiciu în valoare de 3.000 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere.

 

Foc periculos

Anexa gospodărească a unei femei din comuna Cordun a luat foc după ce proprietara a folosit focul în interior. Vineri, 9 martie, în jurul orei 17.09, pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Roman au intervenit la locuința Tincăi V., de pe strada Vasile Alecsandri, pentru a stinge un incendiu. Cei cinci subofițeri care au participat la intervenție au avut grijă ca focul din anexa gospodăriei să nu se întindă și la locuința femeii. În incendiu au ars aproximativ 50 de kilograme de nuci, 50 de kilograme de haine, o jumătate de metru cub de scîndură și 15 metri pătrați din acoperișul magaziei.

 

Se voia vînător

Decizia Inspectoratului General al Poliției Române de a dispune reverificarea dosarelor privind permisele de port-armă au întețit și controalele în teritoriu. Polițiștii nemțeni au reușit să dea de urma unei alte persoane care deținea o armă ilegal. În ziua de 9 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț l-au depistat pe Maricel T., de 57 de ani, din comuna Icușești, care deținea, fără drept, la domiciliu, o armă letală de vînătoare. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea unor obligații prevăzute de Legea 295/2004 și efectuarea fără drept de operațiuni cu arme și muniții. Acesta este încă un exemplu dintr-o serie de acțiuni ale polițiștilor care au avut ca scop descoperirea celor care dețin arme letale și neletale. Controalele au devenit mai intense după ce, săptămîna trecută, în București, un angajat al Ministerului Administrației și Internelor a ucis două persoane și a rănit alte șase cu un pistol pe care îl deținea legal, deși în dosarul depus pentru eliberarea permisului de port-armă s-au descoperit numeroase nereguli.


Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0