Prima paginăEducatie

Olimpicii Neamțului vor fi premiați de Moș Nicolae

Dimensiune text

ISJ organizează, pe 5 decembrie, o gală de premiere a elevilor și profesorilor care au obținut premii la fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Olimpicii județului Neamț și profesorii care i-au pregătit vor fi premiați în cadrul unei festivități organizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț pe 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae. Vor fi premiați 25 de elevi care au obținut premii la individual și patru echipe, alături de 30 de profesori, premiile pe care și le propun organizatorii fiind de 500 de lei pentru cei care au obținut premiul I, 400 de lei pentru cei care au obținut premiul II, 300 de lei pentru cei care au obținut premiul III și, de asemenea, 300 de lei pentru fiecare profesor. Premiile colective vor fi de 600 de lei pentru prermiul I, 500 de lei pentru premiul II și 400 de lei pentru premiul III. Pentru a putea asigura fondul de premiere, ISJ Neamț va primi sprijin financiar din partea Consiliul Județean, care va contribui cu 15.000 de lei, și a consiliilor locale din Roman, Piatra Neamț, Tîrgu Neamț, Borlești, Cândești, Gherăești, Dămuc, Săbăoani și Sagna, localități din care provin premianții. „Acestea sunt valorile pe care ni le-am propus. Dacă vor primi sprijinul primăriilor locale și vom reuși să atragem și alți sponsori, este posibil ca valoarea premiilor ce vor fi acordate să fie mai mare”, a spus inspectorul școlar Eugen Dinu Vasiliu, care se ocupă de organizarea galei.

Pe lista premianților se regăsesc elevi și profesori din Roman și din zona Romanului. Vor fi premiați Mara Ieșanu, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, premiul I la olimpiada națională „Științele pământului”, concurs cu probe la chimie, fizică, biologie și geografie (profesori Crenguța Radu, Mircea Gligor, Adina Iancu și Cătălin Macovei), Mariana Simon, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, premiul I la olimpiada națională de tehnologii, domeniul industrie alimentrară, (profesori Eva Netedu, Simona Bereșoaie), Iustin Petrișor de la Grupul Școlar „Vasile Sav”, premiul I la concursul de matematică aplicată (profesor Adriana Petrovici), echipa de baseball a Școlii Gherăești (profesor Sebastian Blaj), echipa de oină a Liceului cu Program Sportiv Roman (profesor Mihai Blaj), Alexandru Budău și Paul Gabor, de la Liceul Teologic „Sfăntul Francisc de Assisi”, ambii cu premiul II la olimpiada națională de religie (profesor Ciprian Mihoc), Mihaela Țărnă, de Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, premiul III la olimpiada națională de chimie (profesor Mihaela Mârze), și Alexandra Dorcu, Colegiul Național „Roman-Vodă”, premiul III la olimpiada națională de limba germană (profesor Irina Cloșcă).

„Gala olimpicilor este un eveniment pe care îl organizăm în fiecare an, pentru a recunoaște meritele acestor copii și ale profesorilor lor, care, prin performanțele obținute, în spatele cărora se află multă muncă și dăruire, ne-au făcut cinste și au demonstrat că în județul nostru se face învățământ de calitate”, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

[sam_ad id=”100″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0