Prima paginăEconomie

Oamenii de afaceri dau teme de lucru parlamentarilor

Dimensiune text

Atragerea de fonduri UE a mobilizat parlamentarii de Neamț, primarii și oamenii de afaceri. Oamenii de afaceri cer modificări legislative pentru o fiscalitate care să ajute mediul de afaceri.

 

 

Reprezentanții mediului de afaceri nemțean s-au întâlnit, vineri, cu parlamentarii de Neamț, pentru a discuta despre problemele pe care le întâmpină și pentru a găsi soluții pentru rezolvarea acestora.

La ora 10.00, parlamentarii s-au întâlnit cu unii dintre primarii din județ, la Consiliul Județean (CJ) Neamț, la inițiativa vicepreședintului CJ Gabriel Vișan. „Principalul scop al acestei întâlniri a fost stabilirea strategiei pentru perioada 2014 – 2020. Toate solicitările și nevoile primăriilor din județ trebuie centralizate pentru a evita situațiile în care proiectele să se suprapună. Spre exemplu, primarii a două comune învecinate pot avea aceeași idee, de a face un proiect pentru construirea unui azil pentru bătrâni. Cred că un proiect comun este soluția, și nu două proiecte separate”, a afirmat Gabriel Vișan, vicepreședintele CJ Neamț.

Acesta a spus că, începând de luni, va merge zilnic în două – trei primării pentru a afla de la fața locului necesitățile comunității, pentru a evalua stadiul proiectelor implementate până acum și pentru a cere o analiză SWOT – analiza și evaluarea impactului punctelor forte și a slăbiciunilor interne, a oportunitatilor și a amenințărilor ce provin din mediul extern. Datele reunite vor sta la baza realizării strategiei județului Neamț pentru următorii șapte ani, strategie care va fi cerută, curând, tuturor județelor, de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Despre același subiect au discutat și invitații care au participat la evenimentul organizat, două ore mai târziu, de Camera de Comerț și Industrie Neamț, la Central Plaza Piatra Neamț, adică mulți oameni de afaceri, parlamentarii județului, președintele CJ Neamț, prefectul și directorul Direcției de Planificare și Programare din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. „S-a discutat despre marea problemă a absorbției de fonduri europene de către cei din mediul privat, iar oamenii de afaceri au venit cu propuneri de modificări legislative privind TVA, Codul Fiscal, impozitul pe profit”, a precizat Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț. Un alt punct de vedere care a fost ascultat cu interes de toți cei prezenți a fost cel al lui Șerban Strătilă, care a propus desființarea noțiunii de mari contribuabili, astfel ca în județ să rămână mai mulți bani.

Trebuie precizat că, pentru perioada cuprinsă între 2014-2020, România va avea la dispoziție 40 de miliarde de euro, din care 17 miliarde sunt destinate agriculturii, iar 23 de miliarde de euro sunt fonduri de coeziune.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0