Prima paginăEconomie

O sută de nemțeni primesc câte 500 de lei de la stat

O sută de nemțeni primesc câte 500 de lei de la stat

Dimensiune text

 

În anul 2017, prin Programul de Ocupare, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Neamţ va subvenţiona angajarea pentru 1.135 persoane din evidența instituției și care se încadrează în categoriile prevăzute de lege: absolvenţi, tineri NEETS (care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare), tineri supuși riscului marginalizării sociale, persoane peste 45 de ani, persoane cu handicap, persoane care mai au cinci ani până la pensie, și şomeri de lungă durată.

„Până la această dată, 100 de persoane au solicitat și vor beneficia de o primă de activare, care se acordă persoanelor aflate în evidența AJOFM Neamţ și care se încadrează cu norma întreagă pentru o perioadă mai mare de trei luni. Valoarea acestei prime este de 500 de lei neimpozabili. De asemenea, o singură persoană va beneficia de prima de mobilitate, în valoare de 12.500 lei, pentru că își schimbă domiciliu ca urmare a angajării într-o localitate cuprinsă în Planul Național de Mobilitate”, a afirmat Daniel Chirilă, directorul executiv al AJOFM Neamț.

Finanţarea subvenţiilor acordate angajatorilor se face din Bugetul asigurărilor sociale de şomaj pentru anul 2017, precum și din rambursări de sume provenite din proiecte cu finanţare europeană.

Bugetul național fiind aprobat cu întârziere, abia săptămâna trecută  a început încheierea convențiilor pentru acordarea subvențiilor ce le revin angajatorilor. Pentru luna martie, fondurile s-au terminat rapid, iar cei care nu au apucat să semneze respectivele documente vor putea să o facă în lunile următoare.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0