Prima paginăInedit

„O prăjitură pentru un zâmbet” pentru romaşcani

Dimensiune text

zambet02Voluntarii de la „People to People” Roman au oferit romaşcanilor prăjituri în schimbul unui zâmbet.

Membrii Asociaţiei „People to People” (PTP) – Capitolul Roman au împărţit duminică, 2 februarie, în centrul oraşului Roman, peste 360 de prăjiturele. Scopul proiectului, intitulat „O prăjitură pentru un zâmbet”, a fost acela de a aduce un zâmbet pe chipurile romaşcanilor în schimbul unui dulce preparat de către voluntarii PTP. „Propunerea proiectului a venit din partea unui membru al organizaţiei, care a distribuit un filmuleţ în care studenţi din Bucureşti împărţeau prăjituri trecătorilor, în centrul vechi al oraşului. Ne-a plăcut mult ideea şi ne-am gândit că putem să facem şi noi acelaşi lucru, mai ales acum, când afară este frig şi lumea merge grăbită şi înfrigurată pe stradă”, a spus Mădălina Spoială, coordonatoarea proiectelor locale din cadrul PTP Roman.

zambet03La prepararea şi ambalarea prăjiturilor au fost implicaţi peste 20 de membri ai PTP Roman, iar la distribuirea lor li s-au alăturat alte persoane. „Am fost plăcut surprinsă să văd entuziasmul voluntarilor PTP, fiindcă am reuşit să ne mobilizăm într-un timp relativ scurt. În câteva zile, am găsit o reţetă potrivită pentru acţiunea noastră, iar o altă echipă era deja pregătită pentru a face cumpărăturile. Țin să mulţumesc în mod special Biancăi Blezniuc şi Ioanei Oprea pentru că au pus la dispoziţie bucătăriile lor, unde s-au adunat alţi voluntari pentru a găti împreună”, a spus Mădălina Spoială.

Reacţia romaşcanilor a fost cea aşteptată, fiindcă, indiferent de vârstă, trecătorii au zâmbit şi au mulţumit voluntarilor PTP.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0