Prima paginăEconomie

Nemţenii au consumat 2.838 de milioane lei

Dimensiune text

O statistică a Băncii Naţionale Române arată că locuitorii din Neamţ au credite în lei şi în valută care însumează 2.838 de milioane lei.

Nemţenii nu se află în topul celor mai datornici români, după cum arată structura teritorială a creditelor clienţilor nebancari şi neguvernamentali. O statistică a Băncii Naţionale Române (BNR), realizată pe baza informaţiilor furnizate de bănci persoane juridice române, de sucursalele băncilor străine în România, de băncile de economisire şi creditare în domeniul locativ şi de Banca Centrală Cooperatistă CreditCoop, arată că cei 470.766 locuitori din judeţul Neamţ au împreună 1.146,2 milioane credite în lei la bănci, ceea ce înseamnă 2.396,8 lei pe cap de locuitor, şi credite în valută în valoare echivalentă cu 1.692 milioane lei.

Din creditele în lei, 678 de milioane au fost împrumutate de către agenţii economici din judeţ, 347,8 milioane sunt credite de consum ale populaţiei, 19,1 milioane lei reprezintă creditele pentru locuinţe şi 84,9 milioane lei au fost împrumutate de nemţeni pentru ale scopuri.

Creditele pentru consum includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei pentru finanţarea în special a consumului personal de bunuri şi servicii.

Creditele pentru locuinţe includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei în scopul investirii în locuinţe pentru utilizare proprie sau pentru închiriere, inclusiv în scopul construirii sau în scopul renovării locuinţelor. Acestea cuprind credite garantate cu proprietăţi rezidenţiale care sunt folosite în scopul achiziţionării de locuinţe, precum şi alte credite pentru achiziţionarea de locuinţe efectuate pe baza unei garanţii personale sau a altor forme de active.

Creditele pentru alte scopuri includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei altele decât creditele pentru consum, creditele pentru locuinţe şi creditele pentru dezvoltarea afacerilor (cum ar fi cele pentru consolidarea datoriilor, finanţarea educaţiei etc).

Bucureştenii conduc în topul celor mai îndatoraţi români, cu o medie de 11.729,3 lei datorie pe cap de locuitor, şi un total de 26.650,88 milioane de lei, pe creditele în lei. Locuitorii din Dâmboviţa (1.713,77 lei datorie pe cap de locuitor) şi Giurgiu (1.869,36 lei) au cele mai puţine datorii către bănci.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0