Prima paginăEducatie

Neamțul are 300 de experți în managementul educațional

Dimensiune text

Alți 45 de profesori nemțeni au trecut prima etapă a procesului de selecție pentru a fi admiși în Corpul național al experților în managementul educațional, în cea de-a treia sesiune organizată la nivel național.

 

Anunțată la început cu o singură etapă de selecție pe an, înscrierea în Registrul Național al experților în managementul educațional a fost reluată, ajungînd la a treia sesiune în patru luni, datorită numărului mic de candidați admiși la nivel național, potențiali candidați la concursurile ce vor fi organizate pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unități școlare și de la nivelul inspectoratelor școlare județene.
Unii dintre cei 45 de candidați care au trecut de selecția online în această sesiune sînt, deja, la a doua sau a treia încercare, dosarele lor fiind respinse în sesiunile anterioare la etapa punctării portofoliului, în cadrul analizei dosarului care are loc la nivelul inspectoratului școlar județean.

Aproape jumătate dintre candidații acestei sesiuni sînt profesori din Roman și din comunele din apropierea orașului. Printre înscriși se află Mihaela Elena Atodiresei, profesor pentru învățămîntul primar la Școala Gîdinți, Carmen Vasilica Axinia, profesor pentru învățămîntul primar la Școala Pildești, Ilie Boloca, profesor de educație fizică la Colegiul Tehnic „Danubiana”, Luminița Emilia Boloca, profesor la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, Elena Caraiman, profesor pentru învățămîntul primar la Școala „Mihai Eminescu”, Maria Chițimuș, profesor la Școala Horia, Roxana Ciobanu, profesor pentru învățămîntul primar la Școala Ruginoasa, Ina Manuela Dăscălița, Cristina Dima și Vasile Dima, profesori la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Lilia Erimia, profesor pentru învățămîntul primar la Școala „Mihai Eminescu”, Elena Cornelia Gherman, profesor pentru învățămîntul primar la Grupul Școlar „Vasile Sav” (structura fostei Școli nr. 6), Mihai Ghidarcea, profesor pentru învățămîntul primar la Școala Budești – Făurei, Cristina Horga, profesor la Colegiul Tehnic „Danubiana”, Dan Constantin Lupușoru, șef catedră fotbal la Liceul cu Program Sportiv, Ilina Gabriela Oprea, învățător la Școala Budești – Făurei, Irina Elena Pătrăuceanu, profesor, consilier educativ la Liceul cu Program Sportiv, Nicușor Cristian Pop, profesor de fizică la Colegiul Tehnic „Danubiana”, Dana Mihaela Smerea – profesor pentru învățămîntul primar la Școala „Mihai Eminescu”.

Între 20 și 23 august va avea loc evaluarea portofoliilor, în cadrul unei comisii special constituite la nivelul inspectoratului școlar județean. Lista punctajelor obținute, în ordinea descrescătoare a punctajelor, va fi afișată pe 24 august. În primele două sesiuni, din județul Neamț au fost selectați 298 de experți.

COMENTARII

WORDPRESS: 0