HomeEducatie

Muzeul Bruckental a premiat o elevă romașcană

marinagica 1504 giurPremiul special a fost acordat Marinei Giurgică (foto) pentru un eseu despre formarea statului român modern.

 

 

Marina Giurgică, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Roman Vodă”, eleva profesorului Ovidiu Albert, s-a întors de la faza națională a olimpiadei de istorie cu un premiu special, acordat de Muzeul „Bruckental” din Sibiu. Marina a fost premiată pentru eseul realizat în cadrul concursului pe tema formării statului român modern.
„Acest premiu a fost o surpriză deosebită pentru mine. În general, la aceste concursuri premiile și mențiunile se știu imediat după probă, când se afișează rezultatele. Te uiți să vezi ce punctaj ai obținut și poți să apreciezi dacă te regăsești sau nu pe lista premianților. Premiile speciale se află însă chiar la festivitatea de premiere. M-am bucurat că eseul meu a fost apreciat, obținusem un punctaj foarte bun la această probă”, a spus Marina Giurgică.

În clasamentul general pe țară, Marina a avut cel de-al optulea punctaj, un rezultat foarte bun dacă ținem cont că în competiție au intrat 44 de elevi de clasa a XII-a, cei mai buni din țară la istorie.
„A fost o experiență deosebită pentru mine, mi-am făcut prieteni și am avut posibilitatea de a învăța lucruri noi. Cu siguranță voi fi mai bine pregătită pentru examenul de bacalaureat”, a spus Marina Giurgică.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0