Modificările fiscale, în dezbaterea experţilor contabili

HomeEconomie

Modificările fiscale, în dezbaterea experţilor contabili

 

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR) – Filiala Neamţ, în colaborare cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Neamţ, a organizat, la finalul săptămânii, în sala de conferinţe a Hotelului Royal din Roman, seminarul cu tema „Modificări aduse Codului Fiscal în anul 2015. Codul Fiscal valabil în anul 2016”. Seminarul a fost condus de Delia Călin, şeful AJFP Neamţ, şi a fost moderat de Ioan Coman, director executiv al CECCAR Neamţ. Au mai participat reprezentanţi ai AJFP Neamţ, Daniela Stoleru, şef Birou Asistenţă Contribuabili în cadrul AJFP Neamţ, Cristina Ionescu, consilier superior Asistenţă Contribuabili în cadrul AJFP Neamţ, Vasile Adrian Huci, preşedinte filială în cadrul CECCAR Neamţ, membri CECCAR şi stagiari.

ceccar 02

„Mă bucur că ne întâlnim în număr mare la acest seminar, organizat în colaborare cu Ministerul Finanţelor Publice – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ, seminarul având ca temă modificările aduse Codului Fiscal”, a afirmat Adrian Huci. „Modificări substanţiale nu au fost aduse vechilor prevederi legale, respectiv Legii 571/2003, în schimb mai sunt o serie de modificări pe care noi vom încerca să vi le aducem la cunoştinţă şi să vi le prezentăm. Noi am considerat mai importante prezentarea unor noutăţi pe impozitul pe profit, o prezentare a impozitelor pe veniturile microîntreprinderilor şi o prezentare referitoare la taxa pe valoare adăugată – deci noutăţile sau modificările care au fost aduse prin Legea 227. Voi încerca să vă prezint şi o serie de puncte de vedere referitoare la anumite cazuri concrete, puncte de vedere care au fost date de Ministerul de Finanţe”, a afirmat Daniela Stoleru, şef Birou Asistenţă Contribuabili în cadrul AJFP Neamţ.

După expunerea modificărilor Codului Fiscal în 2015 şi aplicarea acestora în acest an, participanţii au adresat întrebări reprezentanţilor AJFP, seminarul finalizându-se cu aprecieri şi propuneri din partea participanţilor.

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi este un organism profesional cu personalitate juridică, din care fac parte experţii autorizaţi, precum şi societăţile comerciale de contabilitate, entitate profesională cu filiale în toate judeţele României şi atribuţii strict profesionale. La Neamţ, în fiecare an, CECCAR organizează întâlniri de instruire a membrilor săi cu specialişti din domeniu.

ceccar 01

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0