HomeEducatie

Mențiune la religie, premiu pentru o viață

Adina Oroș, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, a reușit performanța de a obține o mențiune la faza națională a olimpiadei de religie catolică. De șase ani, ea face activități de voluntariat în satul natal, experiență care a ajutat-o să se formeze.

 

Foto: Adina Oroș și profesoara Mihaela Ciobanu

 

O mențiune cu atât mai valoroasă cu cât a fost obținută într-o competiție la care au participat elevi foarte bine pregătiți. Adina s-a calificat la faza națională cu o teză de nota 10, căreia comisia de examen nu a avut ce să-i reproșeze. „Am avut foarte mari emoții, știam că la faza națională o să fie mult mai greu decât la concursul județean. Subiectele mi s-au părut accesibile. Pentru ediția din anul viitor îmi propun un premiu. Cel mai frumos premiu eu cred că l-am primit deja: la festivitatea de premiere, colegii au ținut să fie lângă mine, împreună cu doamna dirigintă. A fost pentru mine o surpriză și o foarte mare bucurie, care a făcut să-mi dea lacrimile”, a spus Adina.

Adina este din Sagna și, de șase ani, participă la activități de voluntariat în cadrul unui centru de zi din comună. Nu contează dacă a avut sau nu o zi grea la școală. Promisiunea rămâne promisiune. Și premiul pe care îl primește și acolo, de fiecare dată când participă la activități, este un premiu pe viață. „Pentru mine, este foarte plăcut să mă ocup de copii. De câte ori merg la centru, am satisfacția că ziua aceea nu a trecut degeaba. În centru vin copii din familii nevoiașe, copii care acasă sunt neglijați, pe care îi ajut la teme, cu care organizez jocuri. Voluntariatul este pentru mine o experiență deosebită, din care am învățat să mă descurc în diverse situații, dar și cât de important este să fii atent la cei din jurul tău și să poți fi de ajutor. Când am început să lucrez ca voluntar, nu mi-am imaginat că acest lucru o să dureze ani de zile. Sunt ani în care am fost de folos și în care eu, personal, am învățat foarte mult de la toți cei cu care m-am întâlnit și am lucrat”, a spus Adina. Ea consideră că activitatea de voluntar a ajutat-o și la olimpiada de religie. „Toată această experiență mi-a ajutat să dezvolt temele propuse în eseuri, mi-a influențat în mod pozitiv și creativ capacitatea de gândire”, a spus Adina Oroș.

„Privită din afară, disciplina Religie este considerată o disciplină ușoară, la care toată lumea are impresia că se pricepe. Este vorba de foarte multă muncă și de cunoștințe care depășesc cu mult ceea ce se face în mod obișnuit la clasă. Adina merge la olimpiada de Religie încă din clasa a IX-a și a crescut de la an la an, ajungând, în final, acolo unde merita. Pe lângă ceea ce învață la școală, ea a primut de acasă o educație deosebită, fiind implicată în activități de voluntariat, care o ajută foarte mult, nu numai în pregătirea pentru concurs, ci și în pregătirea pentru viața de zi cu zi”, a spus Mihaela Ciobanu, profesoara de religie a Adinei Oroș.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0